SKRIVET: 2009-12-14, kl 11:08:04 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Svinkallt!

Nu har det blivit vinter här. -11 grader och snö på marken! För er som läst böckerna om Georgia Nicholsons dagbok, så vet ni vad jag menar när jag säger att det är STYVTUTTSVÄDER i dag. För det är det verkligen. Knappt så man vågar sig ut, men måste en sväng till bibban och butiken iaf. Är man tokig i kaffe och måste ha mjölk till det så går det inte att leva utan mjölk t.ex. Och toapapper klarar man sig inte heller så länge utan, såå jag måste helt enkelt bylta på mig en massa kläder och ta mig till butiken. Och böckerna från bibban MÅSTE lämnas tillbaka i dag. Så jag har inget val. Men det är ju bra med frisk luft iaf!

Så där annars sitter jag hemma och skriver på skolarbete, pluggar till tent och skriver på boken. Längtar så otroligt mycket efter att få åka hem till min familj och fira jul! Skulle kunna lägga mig ner och sova de dagar som är kvar tills dess nästan.

Hur mår ni snyggingar i dag då? =)


 

Fryser ihjäääl i dag!

SKRIVET: 2009-12-10, kl 11:13:38 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Stieg Larsson och nya skor

 

Jag är sent ute när det gäller Stieg Larssons böcker. Läste den första ganska tidigt och gillade den, men av någon anledning kom jag aldrig riktigt igång med den andra boken. Nu är den i alla fall mitt sällskap på alla tråkiga buss- och t-baneresor! Och man kan ju inte läsa alla böcker exakt när resten av världen gör det, eller hur? Måste gå mot strömmen lite också =P

 

 

Köpte nya skor här om dagen och invigde dem igår. Har vanligtvis bara skor med klack, men ibland är det skönt att promenixa runt i ett par bekväma skor också. Mina gamla sneakers ser dessutom ut som om de släpats genom ett koncentrationsläger, har hål och ser allmänt bedrövliga ut. Så det blev ett par CONVERSE som inte är CONVERSE. W har lite roligt åt att jag kallar dem det, men det är ju precis vad skorna är! Falska converse! Gillar dem bättre än äkta varan och så är de betydligt billigare också! (förlåt nu för att jag inte är en posh märkeskåt tjej! =P)

SKRIVET: 2009-12-09, kl 15:12:53 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Heeeeej! Nu är jag, den mest perfekta människan i världen tillbaka för att coacha er och ge er en liten inblick i mitt fantastiska liv! Jag älskar verkligen det här jobbet, att blogga om mig själv, hur bra jag är och göra alla er gråmusar avundsjuka. För hur ni än försöker kommer ni aldrig att bli så häftiga som jag, men jag kan alltid ge er tips som åtminstone tar er halvvägs! =) Jag är trots allt en oerhört generös person!

Igår lovade jag ju att fortsätta berätta om min och Gregers första dejt. Efter den romantiska middagen, landade hans privathelikopter på taket av restaurangen och flög oss till ett av Gregers tio sommarhus. Där visste jag att han var mannen i mitt liv. Om jag hade haft några som helst tvivel under de 32 timmarna som jag känt honom, så var de som bortblåsta.

Det var de tydligen för Greger också, för så fort vi kommit in i huset så föll han på knä och friade! Jag blev sååå rörd, för ringen var den största jag sett. Jag kan inte ens ha den på fingret, för då skulle det gå av om jag pekade på något. Men jag har den på mitt nattduksbord för att påminna mig varje dag om hur mycket Greger älskar mitt utseende. Ni vet väl att det viktigaste för att hitta en man är att vara vacker? Smal, snygg och fina kläder - utan det så går det inte.  Om ni inte vill gifta er med en utfattig alkis som sover bakom ICA i en nerpissad kartonglåda med knarksprutor som sällskap ... Inte direkt något drömställe att ha sex på varje kväll, eller hur?

Måste rusa nu, ska få manikyr!

Puss och kom ihåg att aldrig någonsin bita på naglarna, för då får ni AIDS av alla baciller som finns på fingrarna!


SOM VANLIGT PÅMINNER JAG ER OM ATT ALLA INLÄGG MED DAGENS HEMMAFRU ÄR HELT OCH HÅLLET PÅHITTADE. DE ÄR ENBART INFALL AV MIN KONSTIGA HUMOR OCH FANTASTI OCH SKA INTE TAS PÅ ALLVAR! =)

SKRIVET: 2009-12-09, kl 12:35:49 | PUBLICERAT I: TV & Film

Jag dissar ...

 

Ursäkta, men är den här serien verkligen på riktigt?? Har tvingat mig igenom ett avsnitt för att försöka fatta vad det är så många pratar om. Tänkte att YES, ännu en bra serie att följa efter skolan när man är trött och bara vill vila sina s.k. hjärnceller. Men snacka om att jag blev besviken ...

På ett sätt borde man väl inte bli förvånad över att serien säljer. Den är som en sämre version av High School Musical-filmerna (om det nu är möjligt att göra något ännu sämre än det) och de har ju konstigt nog blivit populära. Det är smöriga låtar som slängts ihop i all hast, klyschig story och dåliga skådisar ... Ett desperat försök av kändiskåta producenter att få ut sina namn till publiken i väntan på det stora genombrottet. (Som antagligen aldrig kommer att komma.)

Det är så dåligt att man får ångest av att kolla på det! Pinsamt värre ...

SKRIVET: 2009-12-09, kl 10:21:55 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Radiosändning pågår ...

Det snöar i dag. Men allting smälter så fort det nuddar marken så det är fortfarande lika mörkt och grått ute. Sitter i skolan och skriver radio-telegram. Vi har en radiostudio på låtsas här i dag med sändning en gång i timmen typ. Jag ska vara studiovärd i en 5-minuters sändning kl 13. Resten av tiden sitter jag och skriver nyhetsnotiser som ska läsas upp...

Efter skolan har jag jobb 17-21, så blir en lång dag eftersom jag slutar skolan 16:30 och började kl 9 i morse. Men men, får tänka på pengarna som kommer in på kontot och SNAAART är det jullov. Har nog aldrig längtat efter julen så mycket som i år. Vill bara bli klar med den här terminen och slippa allt som har med den att göra! För ett tag åtminstone ...

Har ni några planer för jullovet?

SKRIVET: 2009-12-08, kl 16:45:59 | PUBLICERAT I: Kvinnor jag beundrar

Kvinnor jag beundrar - Kronprinsessan Victoria

 

Jag tycker att det är värt att lyfta på hatten lite extra för Kronprinsessan Victoria. Det kan knappast vara lätt att som ung kvinna ha ett så stort ansvar och sådana enorma förväntningar på sig. Varje steg hon tar bevakas och ett litet misstag skulle blåsas upp till katastrofstorlek när det gäller henne. Hon kan inte leva det liv som annars vore naturligt för en kvinna i hennes ålder, inte klä sig i vilka kläder som helst och det är till och med problematiskt för henne när det gäller val av livskamrat och vänner. Hela hennes liv är redan planerat och från det att hon var liten har hennes livsväg varit utstakad. Inte ens yrke har hon kunnat välja själv. Ändå gör hon det rak i ryggen och alltid med ett lika stort leende på läpparna.

 

Hon verkar vara en stark och disciplinerad kvinna, samtidigt som hon sällan verkar ha långt till skratt och skämt. Trots det liv hon lever, tycks hon ändå ha båda fötterna på jorden och ett stort hjärta. Hon verkar ha en positiv attityd, en målmedvetenhet och förmågan att göra det bästa av situationer. Hon verkar vara en person som är härlig att umgås med och känna som vän. Hon verkar också kunna balansera det vardagliga med sina plikter. Jag är säker på att den dag hon tar över Sveriges tron så kommer kronan att sitta stadigt på hennes huvud. Hon verkar inte vara rädd av sig, utan snarare anta utmaningar plus att jag är säker på att hon är den mest intelligenta i kungahuset. Det finns knappast alltför många saker här i livet som hon inte skulle klara av att tackla. Hon kommer helt säkert att bli en minnesvärd drottning som klarar av sitt uppdrag med glans!


 

SKRIVET: 2009-12-08, kl 15:35:54 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

En verkligt "effektiv" dag ...

 

Det blev en lite konstig dag i dag. Steg upp kl 6 (eller väckaren ringde 5:45, eftersom ja MÅSTE ha en kvart snooze för att komma mig upp). Skrev på boken, svarade på kommentarer och sedan for jag iväg till skolan som började 9:15. Vår lärare hade sagt att ALLA i redaktion A skulle finnas på plats EXAKT 9:15. Så det var jag. Och vad visade det sig att jag dragit mig upp ur sängen för? Jo, att under 5 min berätta för läraren vad jag hade på gång (dvs. jag är färdig med uppgiften inför i morgon). Sedan var det bara att gå...

 

Men, eftersom jag hade finska ännu 12:15, så orkade jag inte åka hem emellan eftersom det skulle bli 1,5 h fram och tillbaka. Så jag satt kvar, svarade på kommentarer, gick in till centrum och handlade lite, gick på lunch (monstersalladen på bilden) och gick sedan tillbaka till skolan för att ha ... 10 min finska. Sedan var det klart. Så jag steg alltså upp kl 6 i dag för att hinna med 15 min skola ...

 

Hoppas att ni haft en mer effektiv dag? =)

SKRIVET: 2009-12-08, kl 08:50:47 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Heeeej på er! Nu ska jag äntligen berätta för er om min och Gregers första dejt. Som jag berättade tidigare så träffades vi ju på en swingers klubb och Greger slängde genast ut sin fru efter vårt första möte. Då kan ni förstå hur otroligt snygg jag är, eller hur? Snacka om att jag har karisma och kan min sak när det gäller män alltså!

Hursomhelst, så flyttade jag egentligen in i hans hus redan innan den första dejten. Vi hade bara hoppat i säng med varandra och kände genast att kemin var liksom den rätta - jag hade utseende och han hade pengar. Den perfekta matchen!

Första kvällen i det nya huset så ringde det på dörren och in kom en kvinna med en hel garderob av vackra klänningar. Alla var dom till mig och jag fick genast välja en guldglittrlig lång kreation att ha på mig på kvällen. Därefter fixade en annan kvinna mitt hår och smink innan en limousin kom och hämtade mig. Greger själv var spårlöst försvunnunen typ, men jag funderade inte så mycket på det. Det viktiga för mig var att jag satt och smuttade champage i en limousin!

Jag fördes till stans dyraste restaurang och där väntade Greger utanför på en utrullad röd matta. Han hade hyrt hela restaurangen bara för oss. Det var underbar mat, jag smakade till och med innan jag gick till toan och spydde upp alltihopa igen. Klänningen var alldeles för tajt för att klara av minsta lilla utbuktning i magen. Men det var romantiskt till tusen. Vi berättade allt om varandra. Jag fick veta att Greger avskyr tjocka kvinnor med fula naturliga ansikten och jag berättade hur otroligt mycket jag hatar kroppsbehåring (håriga mansryggar är det äckligaste jag vet, har planer på att upprätta en fond för män där dom kan ansöka om ekonomiskt stöd  för att vaxa sig varje månad. Det är betydligt viktigare än svältande barn i Afrika Ungarna kommer ändå aldrig att klara sig, men de håriga ryggarna går fortfarande att rädda - om männen bara inser det själva och vågar tro på det!)

Nej men oj vad tiden går. Jag måste fortsätta berätta om dejten i morgon. Snart kommer min son Maximilian upp till mitt sovrum för att säga hejdå innan han åker till skolan. Det är den enda gången på dagen som jag godkänner att han träffar mig, så jag antar att jag måste stålsätta mig och försöka krama om honom utan att han dreglar ner min nya Sonia Rykiel-morgonrock.

Puss på er vardagslunkare och kom nu ihåg att fingrarna är ert bästa verktyg till skönhet - stoppa dem i halsen så fort ni ätit och kräk upp allt igen så håller ni er smala och fina livet ut!

SOM VANLIGT PÅMINNER JAG OM ATT ALLA INLÄGG MED DAGENS HEMMAFRU ÄR HELT OCH HÅLLET PÅHITTADE. DE ÄR ENBART INFALL AV MIN KONSTIGA FANTASI OCH HUMOR OCH SKA INTE TAS PÅ ALLVAR!! =)

SKRIVET: 2009-12-07, kl 11:16:26 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Segare måndag än seeeg

Sitter i skolan och vill bara åka hem och sooova! Men förhoppningsvis är det bara en timme kvar. Då åker jag i väg till min lägenhet och lägger mitt uppsägningsbrev i hyresvärdens postlåda (äntligen blir jag av med min lägenhet, har bara sovit ca 5 nätter där under hela hösten). Sedan hade jag tänkt åka in till stan och kolla efter julklappar, men får se. Beror på om jag hinner somna på vägen dit eller inte.

Någon annan än jag som inte har en aaaning om vad de ska handla för julklappar till familj och vänner???

Nåja, för att liva upp måndagen lite för er så bjuder jag på 15 % rabatt på hela Cocoo.se:s sortiment. Så gå in HÄÄÄR och fynda de snyggaste och coolaste smyckena som finns att fås på nätet! Ange bara rabattkoden: godjul så får ni 15 % rabatt! Härligt eller hur?

Nu ska jag fortsätta svara på era fina kommentarer! Har inte hunnit med det dom senaste dagarna, så försöker hinna svara på en del nu under lunchen så gör jag resten sedan ikväll =)

Hur är läget med er i dag?

SKRIVET: 2009-12-07, kl 07:34:15 | PUBLICERAT I: Kvinnor jag beundrar

Kvinnor jag beundrar - Lady Gaga

 

Den 23-åriga Lady Gaga, eller Stefani Joanne Angelina Germanotta som hon heter på riktigt är enligt mig den coolaste kvinnan just nu. Hon producerar otroligt bra låtar och ger häftiga framföranden. Och det bästa av allt - hon är inte någon artist som gjutits i en form med hjälp av andras musik och låtar. Lady Gaga skriver och producerar sina låtar själv och hon är en fantastisk pianist (vilket inte är så konstigt eftersom hon har spelat sedan 4-års ålder).

Även om jag själv aldrig skulle sätta på mig några av hennes klädesplagg, så beundrar jag henne för att hon vågar ha sin egen extrema stil. I dag verkar det vara så viktigt för alla att se likadana ut, inte sticka ut utan bara följa med alla andra. Lady Gaga går mot strömmen och skapar sitt eget mode och tvingar inte in sig i en form som inte passar henne. Hon visar att det är okej att gå sin egen väg och hon är en hejare på att marknadsföra sig själv - utan att skapa rubriker i skvallerpressen om sitt snaskiga privatliv (faktiskt så tror jag att hon är den kändis som jag vet minst skvaller om??). Jag tycker att det är en bra egenskap i dagens kändisvärld, att kunna hålla sig kvar i rampljuset och ändå vara privat. Eftersom jag själv tycker att det ofta som ung är svårt att veta vem man är och vilka livsval man vill göra, så inspireras jag av Lady Gaga som trots sin unga ålder verkar veta exakt vem hon är och är stark nog att våga tro på att just den hon själv är, är det allra bästa för just henne och att rak i ryggen våga visa resten av världen det också. Oberoende av vad någon tycker och tänker.

Citat av Lady Gaga: This is really who I am, and it took a long time to be okay with that... Maybe in high school you, Ellen, you feel discriminated against. Like you don't fit in and you want to be like everyone else, but not really, and in the inside you want to be like Boy George - well, I did anyway. So I want my fans to know that it's okay. Sometimes in life you don't always feel like a winner, but that doesn't mean you're not a winner, you want to be like yourself. I want my fans to know it's okay.

SKRIVET: 2009-12-06, kl 21:21:22 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Firat självständighetsdagen!

I dag firar vi självständighetsdag här i Finland. Det blev en lång sovmorgon även i dag, eftersom vi kom hem först närmare kl 4 i morse från julfesten. Därför har jag inte hunnit med så mycket annat än det här:

För att fira självständighetsdagen så marscherade studenterna genom Helsingfors i ett fackeltåg. Det hela började med tal och fanor och sånt på en av kyrkogårdarna vid Mannerheims grav. Hela kyrkogården var upplyst med massor av ljus och lyktor.

 

Sedan samlades alla studenter och tände sina facklor innan marschen började.

 

Det hela avslutades vid Domkyrkan på Senatstorget, där det bl.a. sjöngs "Vårt land." Innan avslutet så gick vi också förbi Presidentslottet, där Tarja Halonen stod på balkongen med sin man och vinkade åt oss. (Tyvärr blev det ingen bild på henne ...)

 

När vi kom hem igen, så tittade vi på den traditionella slottsbalen som presidenten ordnar varje självständighetsdag och nu ska vi kolla Mysteriet på Greveholm och dricka lite glögg =)

 

SKRIVET: 2009-12-06, kl 13:03:26 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

En lyckad julfest!

Igår kväll var det julfest som gällde hela kvällen. Hade klänning och halsband från H&M, spetshandskar från Indiska och diadem från Vila. Kände mig rätt snygg om jag får säga det själv =P

Och humöret var på topp! =)

Alla satt bänkade vi långborden och snapsade och drack för fulla muggar!

Till förrätt blev det rigrynsgröt och till varmrätt bjöds vi på julbord. Till maten fick vi vin också - riktigt gott var det!

När det är jul så är ju Lucia ett måste. Den här gången blev det en något manligare variant ...

Efterrätten var någon sorts chokladpudding med julkryddor och pepparkakssmulor. Det var godare än det ser ut på bilden, men lite för sött för min smak nog ...

Minna var glad på efterfesten!

Och jag pimplade vatten (lovar, det ÄR vatten i glaset). Drack säkert 2 liter under kvällen, var jättetörstig hela tiden!

Vasa Nations styrelse bjöd på spex, där Anna Anka också var med på ett hörn =P

SKRIVET: 2009-12-05, kl 13:21:42 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Stressig lördag!

 

I dag blev det en lååång sovmorgon. Alldeles för lång, så nu blir det lite stressigt. Jag och W ska på Vasa Nations julfest ikväll och före det ska vi en sväng till stan och handla mat tills i morgon. Alla butiker är nämligen stängda då, eftersom vi firar Finlands självständighetsdag. Och så insåg jag sent i går kväll att jag måste ha ett halsband till klänningen jag ska ha på mig ikväll ... Men det blir nog bra, vi får vara effektiva helt enkelt.

 

 

Igår kväll kollade vi förresten på filmen "Cloudy with a chance of meatballs." En helt kul film med en knasig story, så rekommenderar den åt alla som gillar animerade filmer med humor =) Någon annan som sett den?

SKRIVET: 2009-12-04, kl 23:36:06 | PUBLICERAT I: Kvinnor jag beundrar

Kvinnor jag beundrar - Marilyn Monroe

 

Om jag fick välja en enda kändis att träffa på riktigt, så skulle jag välja Marilyn Monroe. De skulle få väcka upp henne från de döda och återföra henne till den lysande och fantastiska stjärna som hon var och fortfarande är. Jag har beundrat henne i många år, och samlar på saker med henne. När det gäller orsaker till varför jag inspireras av henne, så vet jag knappt var jag ska börja.

 

Hon måste ha varit en otroligt speciell person, med en stark vilja och en tydlig dröm. Om hon inte hade varit det, så hade hon knappast klarat av att ta sig upp till den status hon fick och har, från att som liten flicka blivit övergiven av sina föräldrar och flyttats runt mellan olika fosterfamiljer. Hon är en av de vackraste kvinnor som någonsin levat (och det utan att vara pinnsmal). Hon hade det vackraste leendet och den starkaste karisman som världen skådat och hon var en lysande skådespelerska (kolla filmen "Don't bother to knock" om ni inte tror mig) och en suveränt bra entertainer på alla sätt och vis. Hon tog sig fram och skapade sig ett namn under en tid då världen var starkt mansdominerad och kvinnornas uppgift var att stå hemma i köket och ta hand om barnen. Hon var inte rädd för att gå mot strömmen när det gällde sätt att leva och chockade nog världen flera gånger med sina lättklädda bilder. Jag önskar bara att hon hade fått ha det lyckliga privatliv hon förtjänade, att hon hade fått leva betydligt längre och att hon hade fått det som hon önskade sig mest av allt: ett eget barn ...

 

Jag skulle kunna gå på om alla positiva saker med henne, men då skulle ni inte orka läsa. Vad jag vill säga är att hon var en stjärna från topp till tå. En sådan stjärna som inte syns i den levande världen mera, men som lyser starkast på himlen över de odödliga legenderna.

 

 

 

OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTEÜBERMEGASNÄLLA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr 4) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄÄÄÄÄR! TUUUUSEN TACK PÅ FÖRHAND! =)

SKRIVET: 2009-12-04, kl 21:10:59 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Wohooo!

 

Jag blev så otroligt glad i dag när jag såg att mitt första inlägg om Kvinnor jag beundrar fanns på första sidan av blogg.se! Har länge hoppats och drömt om att vara där någon gång, så det satte verkligen guldkant på dagen och fick mig att le så hääääääär stort för mig själv. Typ så att alla andra som satt i skolans datasal måste ha trott att jag var lite schizo ...

 

 

Efter skolan gick jag och W på stan och shoppade lite kläder åt oss själva. Jag hittade smycken på H&M för 1€ / st! Sedan fixade vi god mat med rödvin till och nu ska vi snart kolla film (vet inte vilken ännu, någon som har några bra tips kanske?) och käka chips och bara ha fredagsmys.

 

 

Och i morgon vet ni - då blir det fest! =)

( bilden är gammal, har inte gått runt så här uppklädd på stan i dag =P )

 

SKRIVET: 2009-12-04, kl 12:54:40 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Nu är jag äntligen tillbaka igen! Oj oj vad stressigt det är att vara hemmafru, eller lyxfru som jag helst vill kalla det. Men även om det är mycket att göra så är det bara sååå underbart! Jag läste här om dagen i Expressen, att om singelmännen själva får välja så vill de gifta sig med en Anna Anka. Jag skrattade högt åt alla tråkmånsar till kvinnor som envisas med att vara självständiga och hårt arbetande och sedan aldrig kan le och ser ut som om de handlar kläder på UFF och hyn deras är så dålig att den verkar kunna falla av vilken minut som helst. Nu får jag äntligen rätt mot dem! Jag har ju sagt såååå många gånger att män vill ha en kvinna som finns där för dem och passar upp dem och tillfredsställer ALLA deras behov! Precis som Anna Anka!

Anna Anka är förresten min största idol, hon är bara såå fantastisk. Men hon når inte riktigt upp till min standard. Hon får nog trycka dit lite mera botox och bli snäppet smalare för att bli lika snygg som jag! Och så är Greger betydligt snyggare än Paul Anka. Haha, ja herre gud, han ser ut som om han har fått hundbajs utsmetat i hela ansiktet - eller vad säger ni? Greger däremot är vältränad och bara sååå gudomligt snygg med perfekt hudfärg! Jämn och fin och lenare än silikonet i mina bröst.

Egentligen hade jag tänkt prata om min och Gregers första dejt i dag, ni är säkert nyfikna på hur jag gick till väga för att på riktigt haffa en sådan drömprins som honom och sedan också hålla kvar honom! Eftersom det blev Anna Anka-snack i dag så berättar jag om det i morgon istället.

Todilooo mina stackars fattiglappar och kom nu ihåg att alltid alltid ALLTID varje dag raka benen! Gorillamattor på spirorna är verkligen det mest osexiga som finns!


SOM VANLIGT PÅMINNER JAG OM ATT ALLA INLÄGG MED DAGENS HEMMAFRU ÄR HELT OCH HÅLLET PÅHITTADE. DE ÄR ENBART INFALL AV MIN KONSTIGA HUMOR OCH FANTASTI OCH SKA INTE TAS PÅ ALLVAR!

 

 

OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTEÜBERMEGASNÄLLA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr 4) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄÄÄÄÄR! TUUUUSEN TACK PÅ FÖRHAND! =)

SKRIVET: 2009-12-03, kl 19:58:53 | PUBLICERAT I: Kvinnor jag beundrar

Kvinnor jag beundrar

 

Jag tänker köra en liten miniserie med korta inlägg om kvinnor jag tycker är värda att lyfta lite extra på hatten för. Tänker inte ta dem i någon sorts "bästa-först-ordning" utan lite huller om buller. Först ut är Carolina Gynning.

Till en början gillade jag inte henne det minsta. Tyckte bara hon verkade vara en blond bimbo  som gillade att visa brösten och som hade många patetiska åsikter. Den sista tiden har jag helt ändrat åsikt. Hon är en otroligt driftig och målmedveten kvinna som får saker att hända och som verkar lyckas med så gott som allt hon gör. Hon har en härlig attityd och inställning och hon vet verkligen hur hon ska ta sig fram och lyckas med det hon vill här i livet!

Läser hennes blogg varje dag och tycker att man kan inspireras av henne på många sätt. Jag tycker att hon är ett lysande exempel på en självständig och modern kvinna som kan konsten att ta för sig av allt livet har att erbjuda - i stället för att sitta hemma, dagdrömma och tänka: "Tänk om jag ändå kunde/hade ..." Carolina Gynning gör verklighet sina drömmar, vilket jag tycker är en egenskap som man bara kan beundra och själv försöka anamma.

SKRIVET: 2009-12-03, kl 07:03:44 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Jag är så glaaad!

Yes! Jag vann TOVES Dagens blogg-tävling! Blev hur glad som helst när jag fick veta det! TUUUSEN TACK TILL ER SOM RÖSTADE!!! Och en stor kram till er också! =)

Har just ätit frukost (fransk omelett med riven ost på) och ska ganska snart springa i väg till bussen. Det är två studiebesök från skolan som står på schemat i dag och vi börjar kl 10 vid YLE, dvs Finlands motsvarighet till SVT. Därefter åker vi vidare till Hufvudstadsbladets redaktion och kollar lite hur det går till på Svenskfinlands största dagstidning. Gillar inte studiebesök direkt, för mest handlar det bara om att sitta och lyssna på en man eller kvinna som babblar och babblar - men vi har i alla fall en kort dag och slutar redan kl 14. Det tackar man för!

Vad ska ni världens bästa läsare hitta på i dag då?

SKRIVET: 2009-12-02, kl 13:35:55 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Boktips: Försoning

Har velat läsa den här boken jättelänge, ända sedan jag såg filmen för 2 år sedan, men först nu blev det av. Och den var riktigt bra! Jag älskar filmen, otroligt vacker med en bra story och ett överraskande slut som jag alltid gråter floder till. Filmen är också väldigt lik boken, så jag kände hela tiden igen mig, men tyckte ändå inte det blev tråkigt. Språket är vackert och flyter på bra, även om det ibland känns lite gammalt (men det kan i och för sig vara ett medvetet val av författaren för att få fram den rätta känslan av år 1935 när berättelsen tar sin början). Boken är inte fullt lika bra som filmen. Jag gråter inte i slutet och känner inte att jag kommer lika nära huvudpersonerna här heller, men sättet som boken är upplagd på är ändå rätt fascinerande och intressant. En klart läsvärd bok!

För er som inte sett filmen, så handlar boken till största delen om en stor lögn som får hemska konsekvenser för kärleksparet Robbie och Cecilia. Under en middagsbjudning hos Cecilias familj, våldtas en flicka och Robbie får skulden för det hela, blir satt i fängelse och senare även skickad ut i kriget. Robbie och Cecilia fortsätter hålla kontakten hela tiden och drömmer om att i framtiden få skapa sig ett liv tillsammans. Huvudtyngden i berättelsen ligger ändå på Cecilias lillasyster Briony, eftersom det är hon som berättar storyn och även hon som är skyldig till lögnen. Man får följa hennes försök med att under hela sitt liv få förlåtelse för det hon gjorde under den där middagsbjudningen.

Någon annan som har läst boken? Vad tyckte ni om den?


OM NI GILLAR MIN BLOGG, SÅ KAN NI VARA JÄTTESUPERDUPERMEGASNÄLLA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr 4) SOM DAGENS BLOGG HÄÄÄÄR!!! TUUUUSEN TACK!!

SKRIVET: 2009-12-02, kl 11:07:11 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Har lekt journalist och försöker hålla mig vaken

Nu sitter jag i skolan och försöker hålla mig vaken. Har just ätit lunch (ostsmörgåsar) och tänkte hinna blogga lite innan nästa föreläsning börjar. Förhoppningsvis slutar vi tidigt i dag - vill hem och sooovaaa ... fast innan dess så ska jag förhoppningsvis träffa W på stan. Själv är jag ju pank, men ska åtminstone hämta spetshandskar från Indiska. De borde passa perfekt till klänningen jag ska ha på lördag då vi ska på julfest.

Steg upp tidigt och skrev lite på boken. Går framåt, även om jag tycker själva språket är skit just nu. Men försöker att inte tänka på det - får ändra alltihopa sedan och gå igenom och fila när jag har skrivit typ 200 sidor. Om jag stannar upp nu och börjar kritisera texten så leder det bara till skrivkramp.

Före skolan skulle jag och Linda fixa en intervju för en skoluppgift och det var Lasse Liemola vi intervjuade. Finlands första ungdomsidol som var kändis på 50- och 60-talet här. Medverkade i 3 filmer, gav ut en del skivor och var en regelbunden syn i TV. Det blev ingen bild under intervjun, så ni får nöja er med en betydligt yngre version av honom på en bild jag hittade på Google. En riktigt trevlig karl i alla fall, engagerad i typ allt och med fullt schema trots sina 72 år.

Nuuu borde jag väl leta upp några klädnypor att lägga i ögonen så att jag hålls vaken även resten av dagen ...

SKRIVET: 2009-12-01, kl 21:31:57 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Bonne Nuit!

 

Nu ska jag krypa till kojs och sova gott tills väckarklockan ringer 6:30 i morgon bitti. Ska skriva vidare på boken och sedan träffa Linda i Hagnäs Hallen kl 10 för att där intervjua en person från Kulturnämnden.

Men innan jag somnar vill jag bara påminna er om detta:

OM NI GILLAR MIN BLOGG, SÅ KAN NI VARA JÄTTESUPERDUPERMEGASNÄLLA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr 4) SOM DAGENS BLOGG HÄÄÄÄR!!! TUUUUSEN TACK!!

Gonatt allihopa, dröm sött så hörs vi i morgon! =)
*Kramar*

SKRIVET: 2009-12-01, kl 16:13:38 | PUBLICERAT I: Matbubblan

Recept på Julstjärnorna! 

Det är många som har undrat vad det är för recept på julstjärnorna jag bakade i helgen. Jag har goda nyheter åt er och det är att receptet på de tårtorna är det enklaste i världen, typ! Så här kommer det:

Julstjärnor recept

(10 st)

500 g smördeg (plattor)
150 g plommonsylt
florsocker

Dela smördegsplattorna på mitten så att varje platta bildar två fyrkanter. Gör ett snitt i alla fyra hörn och klicka sedan ut lite plommonsylt i mitten. Vik sedan upp varannan flik mot mitten så att det blir en snurra. Grädda sedan på 225 grader i 10-15 min, eller tills julstjärnorna blir en aning ljusbruna i kanterna. Låt svalna en stund och sikta sedan över florsocker.

Ät och njut! MUMS! =)

 

Den nedersta bilden lånade jag HÄRIFRÅN! Den översta är min egen.

SKRIVET: 2009-12-01, kl 13:02:52 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Studiebesök, kaffe och lite annat

 

Nu har jag just kommit hem från en superkort skoldag. Vi hade bara studiebesök vid FNB, vilket var jättetråkigt. Fick ångest vid rundvandringen bara jag tänkte på att jag någon dag skulle jobba där ... Trist omgivning, såg lite sjabbigt och fattigt ut på något sätt och folk hade jätte jaskiga kläder ... Nu låter jag som värsta ytliga typen, men grejen är den att jag vill ha ett jobb där det finns möjlighet att avancera, där det finns utmaningar och där jag kan ha snygga kläder och ha liiite högre lön än vad de där såg ut att ha. Det mest intressanta vi hittade där i huset var gubben här ovan ...

 

 

 

Efteråt gick jag och Linda till ett urmysigt café och pratade om allt vi inte gillar med vår utbildning. Vi funderar båda två på att helt byta linje nämligen. Själv börjar jag åtminstone mer och mer inse att jag är på fel ställe ...

 

 

Pank som jag är just nu så nöjde jag mig med en stor kaffe, medan Linda lunchade med tomatsoppa. Istället åt jag två ostmackor när jag kom hem. Minns inte vad cafét hette, men kommer helt säkert att gå dit igen! =)

 

 

På vägen till bussen tog jag en sväng förbi varuhuset Stockmann och kollade in deras julskyltning. Det gav synd nog inte någon riktig julstämning, eftersom det regnade rejält just när jag gick där ... Gillar inte snö, förutom under de verkliga juldagarna, men hellre det än sånt här regn. Herre gud, det var så mörkt ute kl 12 i dag att det kändes som mitt i natten när man kollade ut genom fönstret. Någon annan än jag som gärna skulle dra söderut nu?

 

OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA SUPERDUPERÜBERSNÄLLA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr 4) SOM DAGENS BLOGG HÄÄÄÄÄÄR! TUSEN TACK! =)

SKRIVET: 2009-12-01, kl 07:57:06 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Den första december

 

Goood morning! I dag ringde väckarklockan redan 6:30, så att jag skulle hinna skriva innan skolan. Har skrivit nästan 3 sidor, så är rätt nöjd måste jag säga. Kommer hem tidigt i dag också så hinner skriva en hel del på kvällen också. Tror att jag ska börja lägga upp en storyline också. Så att jag får någon rätsida på hela boken och på vad som ska hända. Själv är jag helt IQ-befriad när det gäller olika dataprogram men W fixade en mall åt mig i Excel igår så det är bara att sätta igång och skriva dit olika scener nu!

 

Mådde dåligt hela gårdagen så det blev inte mycket blogg. Trodde flera gånger att jag skulle börja spy, men jag slapp det sist och slutligen Mår bättre i dag, men känner mig fortfarande lite konstig. Så, nu ska jag göra mig klar för att åka i väg. Det blir studiebesök på Finlands nyhetsbyrå (FNB) mellan 10:30 och 12:00 i dag. Sedan när jag kommer hem ska jag lägga upp receptet på den urmumsiga julstjärnorna som många av er frågat efter. Så håll utkik senare i dag!

 

(Bilden är kanske inte den mest juliga, men älskar den där rosen! Hittade den i en botanisk trädgård i Österrike i somras )