SKRIVET: 2009-10-31, kl 14:30:40 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Sjuuuk och jobb

Helluuu!

Sitter på jobbet vilket i dag innebär att övervaka ett barnkalas med Halloweentema. Födelsedagskillens föräldrar har hyrt fritidsgården där jag jobbar för kalaset, så nu har jag blåst ballonger, pyntat och fixat fejktatueringar på alla barn. Som bäst sitter jag på kontoret bara, eftersom killens mamma finns på plats och har det egentliga ansvaret. Jag behöver bara finnas här ifall de behöver hjälp med något, vilket är tur eftersom jag är sjuk i dag. Så det blir ingen Halloweenfest i kväll och det är även därför som bloggen varit lidande i dag. I går jobbade jag hela dagen så hann inte med mycket annat då heller. Men hoppas ni alla mår bra och kan festa järnet i kväll? =)

Vi hörs mera sedan när jag kryat på mig!
Kraaam! =)

SKRIVET: 2009-10-30, kl 15:35:42 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Britney's nya video är hääär!YES! Äntligen är videon till låten 3 här! 

Vad tycker ni om den??


 

Själv älskar jag den! =)

SKRIVET: 2009-10-29, kl 19:06:54 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Sushi!

 

Jag älskar sushi! När jag bodde i Stockholm åt jag det typ en gång i veckan - minst. Här i Finland finns det bara på restauranger så därför blir det inte lika ofta nu längre, men i dag gick jag och W till ett sushiställe. MUMS! Så där annars har dagen bestått av jobb och shopping. Har så gott som hela min outfit för Halloween klar nu och det blev den enklaste möjliga. Behöver inte sy eller något. Behöver heller inte lägga ner en massa pengar på konstiga utstyrslar som jag aldrig mer kommer att använda ...

Kan ni gissa vad jag ska vara? Ni får se på lördag! =)

SKRIVET: 2009-10-29, kl 10:06:16 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Skoltidning på gång! 

Tjeeenare!


Steg upp rätt tidigt i dag för att hinna fixa lite innan jobbet och svara på era kommentarer =) I går var jag i jobb och sedan letade jag efter något att ha på mig till Halloween - ser ut som att det blir en sjuksköterska av mig ...

Mötet om skoltidningen vid högstadiet i går gick bra! Så nu ser det ut som att jag kommer att få dra i gång en tidning med eleverna där! Har alltid gillat att göra skoltidningar. När jag var 7-10 år läste jag Tvillingarna-böckerna som tokig och där hade de en skoltidning, så redan som 9-årig tjej gick jag och talade med min rektor och bad att få starta en tidning. Jag gjorde allt själv och den kom ut en gång i månaden under två år. Pennan hette den och jag kommer ihåg hur jag satt upp seeeena nätter och målade pärmbilderna på alla exemplar ... En prenumeration kostade 35 finska mark och ett nummer kostade 5 mark. Jag sålde den till släktingar och i skolan och inför varje nummer satte jag upp reklamblad om den överallt =)

När jag lade ner Pennan så drog jag tillsammans med några kompisar i gång en riktig skoltidning i vår skola och vad jag vet är den kvar ännu. Också i högstadiet jobbade jag med skoltidningen där och sista året så var jag chefsredaktör för den. Sååå, har som ni kanske märker alltid gillat det här med tidningar. Antagligen därför jag studerar journalistik nu? =)

Snart ska jag sticka i väg till jobbet, vad ska ni göra i dag??

SKRIVET: 2009-10-28, kl 22:33:50 | PUBLICERAT I: TV & Film

Den här filmen måste jag se!

 

Paranormal Activity

 

Filmen påstås vara den mest skrämmande som någonsin gjorts. Hoppas verkligen att det är sant, eftersom jag helt klart kommer att gå och se den! Finns inget bättre än en riktigt riktigt kuslig film, så där äckligt kuslig så att man knappt vågar gå och sova om kvällarna ens ...

 

Premiär har den i Finland den 13 november - längtar dit och hoppas man inte behöver bli lika besviken som man blev på The Blair Witch Project ...

SKRIVET: 2009-10-28, kl 13:08:47 | PUBLICERAT I: Bokhyllan

Tips till er som gillar att skriva!

En bok som verkligen har betytt mycket för mig när det gäller mitt skrivande, så är Stephen King's bok Att Skriva. Det är delvis hans memoarer, men har också hela kapitel fulla med tips och råd på hur man förbättrar sitt skrivande, hur man kommer i gång och hur man gör för att komma vidare. Eftersom King dessutom är en av världens bäst säljande författare, så kan det ju vara skäl att ta till sig en del av tipsen! Följ dem inte nitiskt, för jag tror inte det är bra att göra exakt som någon annan gör utan det är viktigt att hitta sitt eget sätt och det som fungerar bäst för en själv. Läs den som inspiration och kanske den kan ge svar på någon av de frågor ni möjligtvis har om ert eget skrivande.

SKRIVET: 2009-10-28, kl 08:58:34 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Skoltidning + Halloween

Gooood morning sötnosar!

Hade tänkt stiga upp kl 7, men när klockan ringde orkade jag bara inte. Tänkte att jag skulle låta mig sova till 8, men vaknade 8:33 med orden: "Oj vittu, klockan är halvnio!" Heh, ibland är man så burdus när man är yrvaken. Inget "godmorgon älskling" i dag inte ...

Vad ska ni göra i dag då? Själv jobbar jag 11:30-17:00. Först ska jag på möte till en högstadieskola, för att diskutera starten av en skoltidning som jag föreslagit. Så håll tummarna för att de gillar mitt upplägg nu! =) Efter jobbet så blir det att hämta några viktiga papper från min egen lägenhet och sedan - om jag orkar - så ska jag försöka hitta något att klä ut mig till på Halloween. Då är det nämligen fest som gäller! =)

Hoppas ni alla får en uuuunderbar dag nu så hörs vi senare!
Kram! =)

SKRIVET: 2009-10-27, kl 23:15:32 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Natti natt!

 

I dag har varit en rätt lugn dag. Försökt få koreografin till dansen att bli något-vilket inte har gått så bra, och så har jag försökt få igång bloggandet igen efter dagarna i Stockholm. Hur är läget med er? Jag och W har kollat Orphan i kväll. Den var rätt äcklig på sina ställen, men gillade den ändå - helt klart en av de bättre skräckfilmerna jag sett! =) Så har jag ännu en gång kommit fram till att jag har världens bästa pojkvän. I går när jag kom hem från Stockholm hade han fixat Marilyn Monroe-bilder hit till lägenheten (eftersom jag älskar Marilyn Monroe) och sedan fixade han mat åt mig och i dag när han kom hem hade han köpt ingridienser till tortillas (en av mina favoriträtter) så att vi kunde laga det till middag! Hur snällt är inte det? =) Blir bortskämd till tusen! =)

Vad har ni gjort i dag?


 

Candle in the wind ... Såå vacker!

SKRIVET: 2009-10-27, kl 17:07:32 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Klockrent!

 

Det här är bara för humor! =)

SKRIVET: 2009-10-27, kl 14:11:20 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Svaren på frågestunden!

Så där, nu har jag svarat på alla frågor ni ställde (hoppas jag inte glömt bort någon, hojta till i så fall! =)


Vad är det roligaste med att blogga tycker du?


SV: Det roligaste är nog att få skriva av sig lite och att få idéer och feedback från andra. + att man lätt hittar andra bloggare som har liknande intressen och som det sedan är kul att hålla kontakten med =)


Vad tycker du är mest intressant i en blogg?


SV: Jag tycker fina foton är mest intressant och lite komiska infall och texter!


Vad får dig att följa en blogg?


SV: En blogg som sticker ut lite och där det märks att bloggaren är engagerad och gillar det han/hon gör. Och så är det alltid ett extra plus om texterna blandas med snygga bilder!


Hur länge har du och din pojkvän varit ihop?


SV: Snart 7 månader.


Vad har du för framtidsplaner?


SV: Just nu vet jag inte exakt, men satsar på att börja jobba inom media och helst inom TV som programledare eller något i den stilen. Eller också på en nöjestidning. Så vill jag resa ännu mycket mera och drömmen är att kunna börja försörja mig på mitt skrivande så att jag kan köpa min drömbil - Aston Martin! =P


Hur bor du?


SV: Egentligen har jag en egen mikroskopisk lägenhet, men i praktiken så bor jag med min pojkvän i hans studentlägenhet på...13 kvm =P Men vi söker en större lägenhet nu som bäst så det är bara tillfälligt =)


Vilken är din favoritfilm?


SV: Älskar filmer och det finns så otroligt många bra! Gillar särskilt riktigt kusliga skräckfilmer och sådan filmer som är riktigt bra gjorda: The Others, Titanic, Atonement, Wall-E, Them, La Vie En Rose, Amélie Poulain, Moulin Rouge och mååånga fler!


Favoritskådespelare?


SV: Johnny Depp kan sällan göra dåliga filmer och så gillar jag Keira Knigthley också!


Favoritbok?


SV: Svår fråga, eftersom jag läst väldigt mycket genom åren (var boknörd redan som 6-åring) Men en bok som jag verkligen gillar är Benrangel av Stephen King och så skrattar jag högt när jag läser Janet Evanovich böcker om Stephanie Plum!


Favoritartist?


SV: Britney Spears - ända sedan "Baby One More Time" hade premiär i programmet Voxpop!=)


Vilken blogg har enligt dig allt?


SV: Har ännu inte hittat någon sådan blogg, så om någon har tips så är det bara att säga till! =)


Vad tycker du om Blondinbella, Kissie, Kenza?


SV: Jag beundrar dem alla för att de lyckats ta sina bloggar så pass långt. Sedan är jag inte så förtjust i Kissies metoder direkt ... Blondinbella är särskilt en tjej som jag inspireras av, på det sättet att hon är målmedveten och driftig och får saker att hända!


Vad har du för favoritbloggar?


SV: Jag kollar alltid in hos Blondinbella, Sofis mode och Carolina Gynning. Sedan läser jag också ofta Emmelist, Fattybom, Moa Hansson, Allt Utom Räkor och så gillar jag så gott som alla fotobloggar jag ramlar in i!


Den bästa skräckisen du sett?


SV: Den franska filmen ”Them” ( ”Ils”)


Vad gör du när du blir akut nödig och inser att närmsta toalett är bra långt ifrån?


SV: Haha, det hände mig en gång i Västerås. Steg på en buss och kände att jag var lite nödig men tänkte att det nog inte är så långt att åka så jag kan hålla mig. Efter 20 min på bussen känner jag att jag typ är grön i ansiktet, magen är sprickfärdig och jag kan knappt andas ... hoppar av bussen mitt ute i ett industriområde och får syn på ett hamburgerställe. Försöker börja gå dit, men klarar inte av att hålla mig fem steg till ens så viker in på parkeringen till en bilaffär (inga buskar eller träd inom synhåll) och slänger mig ner bakom en bil för att inte synas ALLTFÖR mycket ut till den tätt trafikerade vägen som går runt hela alltihopa ...


Vill du ha barn? Hur många barn skulle du vilja ha?


SV: Ja, jag vill nog ha barn, men inte ännu på flera år. Tycker många har onödigt bråttom med det, själv vill jag hinna med en hel massa saker innan jag börjar tänka på det! =) Och i så fall skulle jag vilja ha 2 stycken, tror jag ...


Hur hamnade du på mest aktiva?


SV: Ingen aning. Kan alltid hoppas på att min blogg är något så när intressant att läsa? Men har märkt att jag får fler läsare när jag skriver om Hemmfrun iaf, så det var nog i anknytning till det och för att jag försöker svara på alla kommentarer och gillar att läsa andras bloggar.


Vad vill du uppnå i ditt liv?


SV: Jag vill bli en berömd författare!


Vad det är för bok du skriver på? Hur långt har du hunnit skriva och ska du skicka in den till förlag?

 

SV: Jag skriver på en bok som förhoppningsvis ska bli en psykologisk skräckroman eftersom jag älskar allt som är kusligt! Jag har som mest hunnit skriva lite över 100 A4-sidor som varit sammanhängande men allt som allt har jag säkert skrivit upp emot 400 sidor av olika scener och sånt. Och så fort jag är nöjd och den är klar så skickar jag in den till så många förlag som möjligt! =)


Vilken författare inspireras du mest av? Vem är din favoritförfattare?


SV: Jag gillar inte alla böcker av Stephen King, men jag älskar hans sätt att skriva och berätta historier på så honom inspireras jag helt klart av och han är en av mina favoriter. Sedan gillar jag också Janet Evanovich för hennes humor och JK Rowling för hennes fantasi och berättarförmåga!


Bästa bloggen du läser?


SV: Jag tycker det finns så otroligt många bra bloggar, så omöjligt att välja en. Beror mycket på från dag till dag, men jag gillar bloggar som jag kan inspireras av!


Ditt drömresemål?


SV: Omöjligt att välja ett enda resmål, finns så många! Drömmen är att resa jorden runt! Vill hinna se ALLT innan jag dör! =)

 

Tack för alla era frågor och hoppas ni är nöjda med svaren! =)

SKRIVET: 2009-10-27, kl 10:45:09 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Underbara dagar i Stockholm!

 

Resan till Stockholm var helt klart höstens höjdpunkt! Helt suveränt kul var det! När jag landade på Arlanda så möttes jag upp av en av arrangörerna för debatten. Han frågade genast om jag ville ha något att äta, dricka? Det var bara att välja vad jag ville ha!

 

 

Fick syn på den största bit morotskaka jag någonsin sett, så jag valde den och en kaffe. MUMS!

 

 

Vi blev skjutsade med taxi till hotell Rica, precis vid Drottninggatan. Och fick varsitt rum! Snacka om lyx! Och ville vi ha något att dricka eller så var det bara att säga till.

 

Bik Bok låg ju precis utanför hotelldörren så jag passade på att göra lite shopping också. Favoriten var den här gosiga tröjan!

 

På kvällen gick vi alla till Hard Rock Café och käkade middag. De beställde in 3 förrätter i 3 omgångar och sedan hamburgare åt alla, kannor med läsk och sedan efterrätt. Jag har nog aldrig varit så mätt som efter den middagen!

 

Efter en skön natt och den bästa hotellfrukosten någonsin, var jag klar för debatten!

 

 

Först skulle jag bara röra Buddhas mage för att få lite tur!

 

 

Debatten gick jättebra, trots att jag var sååå nervös innan. Det snurrade i huvudet och hela köret ...

 

Vi var nöjda och glada över resan, de underbart goda lunchssmörgåsarna och så debatten som förhoppningsvis får en del uppmärksamhet tack vare politikerna och medierna som var på plats! =)

 

SKRIVET: 2009-10-25, kl 09:40:31 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Sticker till Stockholm + Frågestund

 Halloj!


Nu är jag packad och klar och sticker till flyget som ska ta mig vidare till Stockholm. Där ska jag delta i en debatt om ungdomars arbetslöshet och utanförskap vid Kulturhuset i morgon. Ska bli intressant, men är också rätt nervös! Hela resan är betald, flyg, hotell och mat! Så det tackar man för! ^^ Vi är ett gäng på ca 10 ungdomar som ska delta och vi blir uppmötta på Arlanda, förda till hotellet där vi äter och dricker något och sedan blir det middag på Hard Rock Café i kväll. Har aldrig ätit där, men hört att det är jättegott? =)

Skriver om alltihopa i morgon kväll! Hinner inte nu, utan måste börja rusa!

TUSEN TUSEN TACK FÖR ALLA ERA FINA KOMMENTARER!! BLIR JÄTTEGLAD VARJE GÅNG JAG LÄSER DEM! SVARAR PÅ DEM PÅ TISDAG (kommer hem rätt sent i morgon kväll nämligen)!

Så drar jag i gång en frågestund medan jag är borta! Sååå fråga allt ni vill veta nu, vad som helst så svarar jag på tisdag som sagt! =)

Ha en underbar dag allihopa!
Kram på er alla underbara läsare!
=)

SKRIVET: 2009-10-25, kl 06:45:00 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Hej på er daaarlings!

Något hemskt har hänt. Det är helt otroligt, jag fattar inte hur det har kunnat ske. Min son, Maximilian har utan att jag vetat om det, haft en katt som husdjur. En KATT! Kan ni förstå hur äckligt det är? Nannyn hade tydligen låtit honom ta hem en för 4 månader sedan och den har bott här under hela den tiden utan att jag märkt ett skvatt. Det är inte klokt! Hur kunde den subban tillåta MIN son att skaffa katt utan att diskuter saken med mig först? Dessutom visste hon hur mycket jag hatar husdjur. Hundar, katter, hamstrar, marsvin, kaniner - USCH! De ställer bara till med besvär, sprider bakterier och alla möbler och kläder blir alldeles fulla med hår!

Så, nu har jag gett nannyn sparken och är tvungen att hitta någon ny. Ni kan inte förstå vilken stress det skapar! Och sedan har jag låtit avliva katten. Det var det enda vettiga jag kunde komma på. Fort som sjutton skulle det gå, jag ville INTE ha den kvar i huset. Men sedan insåg jag att den hade väldigt fin päls trots allt. Tjock och lite ullig och svartvit. Skulle passa perfekt till min svarta kappa! Så, jag sitter nu här och väntar på att en typ ska hämta kattskrället och göra en pälskrage av alltihopa. Smart va? Det kommer att bli såååå snyggt! Snacka om att Augusta kommer att bli avundsjuk på mig! Och det är ju bättre än att bara gräva ner hela katten, eller hur?

Oj, nu kommer han visst. Måste kila!


Puss på er så hörs vi snart igen och kom nu i håg att alltid prioritera snygga kläder framför ALLT, eftersom ett stilfullt yttre är snabbaste vägen till framgång!


(Påminner som vanligt att alla inlägg med Dagens Hemmafru är helt och hållet påhittade från början till slut och ska INTE tas på allvar. De är enbart infall av min konstiga humor och fantasi!)

SKRIVET: 2009-10-24, kl 20:04:18 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Lördagsmys!

Det blev ingen bokmässa, ändrade planeran och stack hem till Minna i stället. Satt och pratade och hade allmänt trevligt. Missade nämligen de svenska författarnas presentationer och var inte intresserad av att köpa böcker på finska ... Men åker ju till Stockholm i morgon så hinner kanske med lite billigare bokshopping där i stället! =)

 

 

Nu blir det pizza och filmen Up, om den inte är bra så byter vi till Orphan. Ganska stor skillnad mellan filmerna, eller hur? Någon som sett dem?

 

SKRIVET: 2009-10-24, kl 12:06:30 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Geléhallon i skogen

 

W och jag var just på en kort promenad i skogen och då hittade vi ett geléhallon på en trästock där mitt ute i skogen. Lite konstigt =P

 

 

OM NI GILLAR MIN BLOGG KAN NI VARA JÄTTEÜBERSÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr 2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUUUSEN TACK!

SKRIVET: 2009-10-24, kl 09:54:54 | PUBLICERAT I: Matbubblan

Recept på frallorna!

Jag lovade igår at jag skulle lägga upp receptet på frallorna jag bakade här om dagen, så här kommer det nu! Det är taget från matklubben.se.

 

Kickis frallor

Ingredienser

5 dl 37º vatten
50 g jäst
2 msk raps- eller solrosolja
2 tsk salt
1 msk flytande honung
10-11 dl vetemjöl
2 dl vetekli eller havregryn
2 tsk bakpulver

Gör så här:

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, bakpulvret blandas med en del av mjölet. Arbeta degen 7 minuter i maskin, längre för hand. Täck över med bakduk och jäs 30 minuter. Dela degen i två delar, knåda och rulla ut till längder som skäres i ca 15 bitar. Var sparsam med mjölet, degen ska inte kladda men inte mer. Trilla runda, släta frallor och lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa i 30-40 minuter. De jäser ihop men är lätta att bryta isär. Spraya dem med kallt vatten och grädda i mitten av ugnen, 225º, i ca 10 minuter. De ska endast ha svag ljusbrun färg.

Tips:

Börja alltid med den mindre mjölmängden och prova er fram. Det är flera olika faktorer som påverkar mängden mjöl. För mycket mjöl ger tyngre och kompaktare bröd.

Täck inte över frallorna med bakduk efter gräddningen så behåller de skorpan bättre.


Lycka till!

SKRIVET: 2009-10-24, kl 08:17:51 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Goood Morning!

Lördag morgon - den bästa morgonen på veckan! Har just vaknat, ska börja tvätta kläder om en timme så att jag inte behöver åka naken till Stockholm i morgon och sedan ska jag med två andra tjejer till bokmässan som pågår här i Helsingfors just nu. Det är flera svenska författare på plats i dag så det måste ju kollas in! =) Får se sedan vad som händer i kväll. Måste åtminstone hämta mitt pass från lägenheten min ... hur kommer det sig egentligen att de alltid alltid kräver att man visar pass fastän man bara flyger mellan Finland och Sverige? Så borde det ju inte vara egentligen med EU och allt sånt där. Eller har jag missuppfattat något? =)

Vad ska ni hitta på för kul i dag?OM NI GILLAR MIN BLOGG KAN NI VARA JÄTTEÜBERSÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr 2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUUUSEN TACK!

SKRIVET: 2009-10-23, kl 21:19:53 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Hemma igen!

 Tjing tjing!

Vad gör ni den här fredag kvällen då? En massa fredagsmys på gång? Själv kom jag just precis hem från jobbet. Hade galet många ungdomar på plats i kväll så det var full rulle fram till sista timmen, då det blev jättelugnt. Men tiden går snabbt när det händer saker, så det tackar man för =)

På vägen fram och tillbaka från jobbet satt jag och lyssnade på "Get Sexy" om och om igen, så nu har jag typ halva koreografin till dansen utfunderad i huvudet i alla fall. Får hoppas det ser lika bra ut i verkligheten sedan! Hinner inte öva på det hela in real life före tisdag, eftersom jag är på bokmässa i morgon och sticker till Stockholm söndag-måndag. Men det blir nog bra på ett eller annat sätt!

Vad har ni för planer inför helgen då?

 

SKRIVET: 2009-10-23, kl 12:40:46 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Evelinas onödiga funderingar ...Sitter här med mitt andra bautastora glas te för dagen och kom av olika orsaker att tänka på följande saker:


1. Vad är det egentligen för mening med att börja julpynta överallt och sälja julgodis och adventskalendrar redan i början av oktober? Är själv helt galen i julen, men tycker att det bara förstör hela grejen när de börjar med ruljangsen så där sjuttons tidigt! Jag menar, vem behöver en adventskalender i oktober??? Om man vill ha choklad så är det ju billigare att köpa en vanlig chokladkaka eller något! Vad tycker ni?

2. Finns det något som ser så konstigt ut när det gäller mode, som en medelålders kvinna i sunkkläder som matchar tantjackan med en äkta prada-väska? Eller någon annan märkesväska för den delen?? Får mig att tänka på det där avsnittet av SATC när Samantha ställer sig i kö för en Birkin-väska och sedan ser en "nobody" på gatan med samma väska ... Vad tycker ni?

SKRIVET: 2009-10-23, kl 10:39:40 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Get Sexy!

 

Tycker det här är en av de coolaste videor som Sugababes gjort hittills. Funderar starkt på att

använda låten till koreografin jag ska fixa (som det för övrigt går rätt dåligt med just nu).

 

Vad tycker ni om låten?

SKRIVET: 2009-10-23, kl 07:33:21 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Börjar bli nervös ...

Gooomorron!

Hur lever livet med er i dag? Själv steg jag upp för snart en timme sedan, har käkat frukost och druckit kaffe, så jag tänkte ta itu med dagen nu. Har ledigt från skolan, men jobbar 16-21 ikväll. Tänkte försöka hinna med en del saker före det. Bland annat ska jag försöka förbereda mig lite inför debatten jag ska delta i på måndag i Stockholm. Flyger dit på söndag och det är arrangörerna för debatten som betalar både flyg och boende. Har just läst igenom vad det hela handlar om ännu en gång och börjar bli jättenervös. Känns plötsligt som att jag inte har några åsikter om ämnet längre, inte kan någonting och kommer att sitta där alldeles tyst utan att kunna säga ett ord!

För er som undrar så kan ni läsa om debatten HÄR!

Det är det här vi främst ska diskuter: "Ungdomsarbetslösheten växer i hela Norden. Sverige, med 155000 ungdomar utan jobb, intar en beklaglig förstaplats. För utsatta grupper som unga invandrare, ungdomar som har hoppat av skolan och unga med funktionsnedsättning är det ännu svårare att hitta arbete. Många med arbetsförmåga, vilja och talang kommer inte in i arbetslivet, något som får dramatiska effekter på hälsa, sociala nätverk och ekonomi senare i livet. För att minimera antalet unga i utanförskap måste Norden tänka nytt."

Vad tänker NI om det hela? Vad tycker NI borde göras och vilka ändringar skulle NI vilja se?

SKRIVET: 2009-10-22, kl 22:47:27 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Puss och gonatt!
Tack alla ni söta läsare för alla fina kommentarer!
Sätter guldkant på dagen och gör bloggandet roligt! =)
Sov så gott nu och ha en underbar dag i morgon!

Kraaam!

SKRIVET: 2009-10-22, kl 18:47:03 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Längtar tillbaka till sommaren ...

 

Nu när det är grått och regnigt mest hela tiden och både morgnar och kvällar är svarta så längtar jag tillbaka till sommaren ... eller så kunde det i alla fall bli jul nu fooort! Det är bästa tiden på året! =) Tycker ni inte? Här är i alla fall några gamla sommarbilder som jag hittade undangömda i mina mappar!

SKRIVET: 2009-10-22, kl 15:34:35 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Sur kärring och svininfluensa

I dag på vägen hem från skolan såg jag en extra sur tant på tunnelbanan. Hon satt mitt emot mig och hade samma färg på håret som de orange plastbänkarna. Måste ha varit den suraste människa jag någonsin sett! Kinderna hängde neråt tillsammans med mungiporna och ögonlocken hängde ner över ögonen de också. Hennes blick verkade vilja mörda varenda en runtomkring henne. Så satt hon och hostade också. Hela tiden. Kanske svininfluensan. Så om jag ska tro på allt Aftonbladet skriver så har jag antagligen redan smittats och kommer att gå en säker död till mötes inom ett par dagar, eftersom jag inte har varit klok nog att vaccinera mig.

Sedan visade det sig att vi skulle gå av på samma station. I trängseln på vägen ut råkade jag till på köpet TRAMPA DEN SURA KÄRRINGEN PÅ HÄLEN! Jag blev alldeles rädd typ när hon vände sig om och spände sina arga grisögon i mig. Hade bara fattats att hon huggit ner mig på direkten för att jag råkade skita ner hennes vita tantskor...

Jag bad om ursäkt och sprang sedan fort i väg till rulltrappan ...
Hade inte förvånat mig om hon var en sån där häxa som i filmen "Drag Me To Hell." Får hålla dörren låst i natt =P *haha*

SKRIVET: 2009-10-22, kl 12:47:21 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Helloo my darlings!

I dag har jag verkligen en fullspäckad dag. Vi ska ha middag för våra bekanta i kväll så jag måste se till så att alla våra anställda gör sitt jobb perfektare än perfekt. Dessutom ska de flesta kvinnor som kommer ha en massa olika specialdieter, vilket jag naturligtvis förstår. Vi bryr oss alla väldigt mycket om vad vi stoppar i oss! Annars skulle vi ju inte se så bra ut som vi gör. Förutom Siv då, hon ser förskräcklig ut. Jag är helt säker på att hon är en sån där som bara äter nyttigt när andra ser på och sedan låser in sig i en mörk garderob med fem påsar cheez noodles och vräker i sig! Ja herre gud vilka människor det finns.

Nu på förmiddagen har jag ätit brunch med en av grannarna. Hon bjöd hem mig till sig och vi delade på ett ägg och en baconskiva. Vanligtvis äter jag ju bara 1½ äpple till morgonmål, men nu som då så unnar även jag mig själv att lyxa till det lite. Hursomhelst, så har den här kvinnan två hundar. Och hon envisades med att ha dom inomhus i dag eftersom det är rätt kallt ute. Om det är något jag hatar så är det hundar. De är nästan lika odrägliga som barn! De här två monstren juckade konstant mot mina ben så att jag fick min del av äggvitan i halsen och höll på att kvävas! Sedan slafsade de på min Berkins-väska så att den är alldeles indränkt av skitluktande dregel! Jag kommer att bli tvungen att be Greger om pengar till att köpa en ny och gud vet vad det kommer att kosta MIG!

Nej fy säger jag bara för människor som inte kan hålla sina äckliga byrackor i schack. Förstör ju  omgivningen för precis alla andra. Jag tänker nog aldrig mer gå hem till den där kvinnan. Stryker henne ur mitt iPhone-register nu på direkten. Så där. Gjort! Bye bye dog-lover ...

Nej, nuu måste jag kolla så att städerskan har dammat av golvlisterna ordentligt.

Puss allihopa och kom nu i håg att aldrig någonsin visa er utan smink - skönhet är vägen till det perfekta livet!


(Som vanligt påminner jag om att ALLA inlägg med Dagens Hemmafru är helt och hållet påhittade. Inget annat än infall av min konstiga humor och bör INTE tas på allvar!)

SKRIVET: 2009-10-22, kl 09:24:19 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Morgonstund har gröt i mund ...

Tjohej på er! ( inte det minsta gammaldags att säga så ju ... =P )

Sitter här med ett stooort glas oolong-te ( ni vet det som Oprah Winfrey påstår att hon blev smal av  förra gången hon var smal och som lär ha en hel massa hälsoeffekter, själv tycker jag det är gott =). Har just ätit gröt till frukost och njutit av min sovmorgon. Har nämligen bara skola 12:15-14:00 i dag! Det är finska och tråkigt i och för sig, men kunde vara betydligt värre. Typ ... svensk grammatik 8-18 eller något.

Har inga direkta planer för dagen. Ska försöka komma på lite koreografi till dansen jag ska fixa och så har jag fått lite nya idéer till boken som jag måste få ner på papper. Är ensam hemma i några timmar så har tid på mig =)

I går krånglade min dator (den håller på att falla sönder) så kunde inte lägga upp bilder på vad jag sysslade med på eftermiddagen. Jag bakade frallor som blev jättegoda!


Däremot är jag usel på att fota mat, så ser alltid jättekonstigt ut =) De är godare än vad de ser ut, jag lovar!

 

Nu ska jag fixa mig klar för skolan. Vad ska ni hitta på för kul i dag?

 

SKRIVET: 2009-10-21, kl 16:38:23 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

My biggest addiction ...

 

Jag har ett beroende. En riktig addicition och det är TUGGUMMI. Vissa dagar kan jag tugga i mig mer än en stor påse på 130 g - på en och samma dag. Och nej, har inte märkt av några laxerande effekter än i alla fall =P Man ser mig ytterst sällan utan tuggummi i munnen! Men borde kanske lägga av, för det blir typ lika dyrt som rökning i längden ju ...

 

Vad är ni beroende av?

SKRIVET: 2009-10-21, kl 11:43:01 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Tentan avklarad!

 YES!
Har just precis kommit hem efter att ha avklarat tentan i mediespråk. Blev helt förskräckt först när jag fick pappret framför mig och tänkte att nu jävlas tydligen läraren extra mycket. Där fanns nämligen flera frågor som inte hade minsta lilla att göra med böckerna vi skulle läsa. Men men, jag skruvade åt de få skruvar jag har i skallen och så satte jag igång och lyckades skriva rätt långa svar på alla frågor utom en. Och där fanns 10 frågor. Så godkänd måste jag ju bara bli, eller hur?!

Nu är det lugna puckar resten av dagen som gäller. Har ju trots allt bestämt mig för att det ska bli en bra dag! Är ensam hemma fram till dess att W kommer hem runt 5 nån gång (tror jag?). Ska göra räksallad till lunch, blogga och fundera vidare på boken. Nu är tentorna slut för ett tag framöver och efter morgondagens 2 skoltimmar så är jag leeedig i en hel vecka! =)

Vad gör ni för kul i dag då?

 

SKRIVET: 2009-10-21, kl 07:12:33 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Bonjoooour!

Helluu!

Är trött och det är grått väder ute, men har bestämt att det här ska bli en suveränt bra dag! Och så har jag en tenta också, som börjar om en timme. Svensk grammatik - låter oooerhört upphetsande eller hur? Eller så inte ... =P Men efter tentan så får jag gå raka vägen hem. Ska baka frallor, skriva bok och svara på era kommentarer och så förstås koll 90210 och Melrose Place (nya versionen).

Ha en riktigt uuuunderbar dag allihopa!! Hörs senare!
Kram! =)


OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTESÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr4) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUUUSEN TACK!

SKRIVET: 2009-10-20, kl 18:46:45 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Dagen som gått ...

 

Klockan är nästan åtta redan! Inte klokt vad tiden går ... som vanligt ... Det blev skola för hela slanten i dag och inte direkt givande sådan. 3 h av presentationer i svensk grammatik (var sätter man ut punkt och komma och bla bla bla, som om man inte skulle kunna det när man har svenska som modersmål och har klarat av lågstadiet??) Sedan 2 h finska och trooor ni inte att vår kära lärare hade hittat på den briljanta idén att vi skulle lära oss var man ska ha stor bokstav och punkt i finska texter (som följer samma regler som svenskan ...). Höll på att bli tokig!


Sedan har det i alla fall varit lugna puckar. Suttit hemma och undvikit skolböckerna genom att blogga. W fixade middag också, så inte det behövde jag fundera på i dag ens. Och det var lika gott som vanligt =)

 

Vad har ni pussgurkor hittat på i dag då?

 

 

Oj nej, jag har ju tenta i morgon! Dags att börja stressplugga!

Eller så tar jag den på talang och svarar på några fler av era söta kommentarer ... =)

 

 

OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTEÜBERSÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr4) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUSEN TACK!

 

 

SKRIVET: 2009-10-20, kl 17:07:33 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Heeej alla tråkmånsar!

Vad har ni haft för er i dag då? Jag har haft ett långt samtal med min dietist och försökt fundera ut hur jag ska lyckas gå ner 5 kg till en galakväll som jag och Greger är bjudna till. Ni kan inte ana vilken press det är att se snygg och smal ut på röda mattan! Oj oj, jag är jätteorolig att min Gucci-klänning inte ska passa sedan när det gäller!

Min dietist satte mig i alla fall på samma diet som Beyoncé lär ha kört med när hon skulle spela sin roll i Dreamgirls.
Har läst en massa om den dieten och den påstås ju vara jättefarlig och bla bla bla för att man får för lite näring i sig och bla bla bla. Vem bryr sig? Inte jag! Så länge jag är smal och snygg så spelar inget annat någon roll. Jag dör hellre ung och snygg än lever ett långt liv som en fet och ful gris. Herre gud, man måste ju vara helt puckad för att tycka något annat, eller hur?

Till lunch brukar jag äta en sallad.
Sedan äter jag två mandlar till mellanmål och en deciliter grönskassoppa till middag. Min filosofi är att äta så lite kalorier jag bara klarar av utan att svimma. Som jag nämnde förra gången så äter jag ju en fruktsallad på 1½ äpple till frukost. Orsaken till att jag inte äter 2 hela äpplen är att jag brukar suga av min man också varje morgon och en sats innehåller 20 kcal. Viktiga grejer att känna till om man vill vara en god fru!

Oj, nu ropar Maximilian i köket. Fattar inte var nannyn håller hus! Måste kila!

Puss på er och kom i håg att ALDRIG ha några sunkkläder på er, för då kommer er man snabbt börja tycka ni är fula och börja vänstra med någon annan!


(Påminner som vanligt om att alla inlägg med Dagens Hemmfru är helt och hållet påhittade och enbart infall av min konstiga humor!)

SKRIVET: 2009-10-20, kl 15:48:25 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Dendrobium

 

I dag köpte jag en ny orkidé. De var på rea, så jag kunde bara inte motstå! Hemma hos mina föräldrar har jag jättemånga olika, men här i Helsingfors är det här den första. Kommer nog att bli en liten samling här också efter ett tag ...

SKRIVET: 2009-10-20, kl 07:02:40 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Så var det en ny dag igen

 

Goood morron! Hur lever livet med er i dag då? Trötta? Pigga? Själv var jag nära att svära högt när väckarkockan ringde ... Sedan tänkte jag: "Men jag har ju ledigt i morgon i alla fall." Nästa sekund kom jag på: "Nej shit, jag har ju tenta kl 9 då ..." Men på fredag och en vecka framåt är jag ledig! Så behöver bara hålla ut till torsdag nu ...


Ska och lyssna på 3 h presentationer i svensk grammatik nu om en stund. W stack i väg till sin tenta för en stund sedan. Vi är "flitiga" studeranden båda två =) Fast han är nog betydligt mer disciplinerad än vad jag är, borde lära mig lite av honom =)


Efter svensk grammatik blir det finska. Hoppas vi får en bunt med övningar bara som går snabbt att göra. Längtar redan tills jag får komma hem. Ska försöka hinna skriva lite på boken i dag också + läsa på morgondagens tenta ... Visst lever jag ett oooerhört spännande liv just nu? NOT! =)

 

Vad ska ni hitta på i dag??

 

 

SKRIVET: 2009-10-19, kl 19:01:55 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Någon som är sugen på choklad?

 

Själv funderar jag starkt på att ta en bit chokladtårta ur kylen ...


Vad har ni för favoritgodis? Jag ääälskar alla former av Fazers choklad! =)

SKRIVET: 2009-10-19, kl 10:11:27 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Dagens skämt!

Har skrivit tentan. Hahahaha! Den gick inget vidare ... som ni kanske förstår =P Men men, jag kommer igen den 20.11! =) Var färdig på en kvart, försökte plita ner några rader här och var och sedan satt jag och gjorde upp planer för storyn i min bok. Gick i genom vad jag redan tänkt ut och försökte sy ihop lite trådar. Man fick nämligen inte gå från tentan förrän efter 30 min ... Men det är alltid bra att kunna utnyttja tiden till något bättre!

Och nu har jag också gått med på att ta ansvar för dansen som vi ska framföra på herrmiddagen. Det vill säga en middag för bara killar, som vi tjejer i en av studentnationerna här ordnar. Så, nu ska jag fixa sexig koreografi till någon bra låt. Har redan mina funderingar. Kommer bli lite stressigt kanske, men jättekul!

Sååå, om någon har tips på var jag kan få idéer till riktigt heta moves, säg bara till! =)

SKRIVET: 2009-10-19, kl 07:51:05 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Morgontent ...

Heeej på er!

Har just fixat mig klar för skolan, svarat på en del av era kommentarer och ska strax gå ut till bussen. Har tent i dag, om politiska strukturer i Finland och EU ... Har inte läst ett dugg till den, såå blir nog bara att gå dit och kolla hur det funkar, vilka frågor det är och sedan göra om det hela om en månad. Orkar inte ta någon stress över det nu längre. Sedan jobbar jag 12-17 och i kväll blir det att läsa på nästa tent som jag har på onsdag ...

Vad ska ni göra i dag då??

SKRIVET: 2009-10-18, kl 19:37:17 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Plättfest!

I går tog jag och W tåget norrut till Åbo. Där tillbringade vi dagen på stan med min mamma och syrra. Mamma bjöd oss på restaurang och så köpte hon varsitt smycke åt mig och syrran från Glitter. Så det var verkligen snäll-mamma-dag =) Senare på eftermiddagen for Mamma hem till Vasa och jag, syrran och W gjorde oss klara för Plättfest vid Åbo Akademi. Eller det vill säga, en snapssittning med pannkakor. Trevlig kväll var det, men blev så otroligt trött att vi for hem redan 12 ... Pensionärsvarning, nej vaddåå? =P

 

Syrran pudrar min rygg före festen med solpuder för at jag inte ska vara värsta blekfisen. Jag är lika *host* normal som alltid ...

 

 

Pannkakor med grädde och sylt! =) Eller plättar som det alltid heter här i Finland =)

 

 

Så bjöds det på nackenchock i programmet ...

 

 

Alla satt finklädda vid långborden och mumsade i sig.

SKRIVET: 2009-10-17, kl 15:05:57 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Kvällens låt!

 

Den här spelas i kväll. Ger sååå bra partyhumör! =)

SKRIVET: 2009-10-17, kl 06:56:10 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

I kväll blir det fest!

Moorning sunshines!

Det var tidig väckning som gällde här i dag. Jag och W ska nämligen till Åbo, där det är en sittning och fest i kväll! Det kommer bland annat att bjudas på pannkakor med sylt och grädde och bål och en del annat ... =) Kommer att bli huur kul som helst. Dessutom bor min syrra i Åbo och hon har jag inte sett på 3 månader + att min mamma är där och hälsar på just nu också, så det blir att träffa familjen lite också.

Skriver mera sedan mot kvällen, måste åka till tåget nu!

TACK TACK TACK TUUUSEN TACK FÖR ALLA ERA FINA KOMMENTARER!! =) Svarar på dem i morgon! =)

Ha en underbar dag!
Kraaam! =)


OM NI GILLAR MIN BLOGG, VAR DÅ JÄTTESÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) STOOORT TACK! =)

SKRIVET: 2009-10-16, kl 16:11:18 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Tjingeling!

Så är jag, Mirabella tillbaka igen. Jag förståår att ni har saknat mig, eller hur? =) Men jag har haft mycket viktiga saker på gång, har varit på manikyr och ansiktsbehandling i dag. Ni förstår inte hur stressigt sånt här är, att hålla sig själv i topptrim. Men det betalar ju sig bra, se bara på vilken man jag har tack vare min snygghet! =)

Jag väldigt noga med vad jag äter. Ju mindre man stoppar i sig om dagarna, desto bättre! Greger hatar verkligen feta människor, så han har anställt en specialkock åt mig som håller koll på min diet och kokar rätt och nyttig mat åt mig. Till morgonmål äter jag till exempel en fruktsallad på 1½ äpple. Mums säger jag bara! Finns inget godare än hälsosam mat med få kalorier! =)

Själv hatar jag också fläsk, fy sjutton alltså. Jag kommer ihåg på den tiden när jag ännu var fattig och hade ett vanligt jobb (ryser vid minnet) så tog jag bussen varje morgon. Och så gott som varje dag kom en kvinna med stora fettvalkar som vällde ut över jeansen (som hon dragit ända upp till sina enorma bröst) och satte sig bredvid mig. Det blev så trångt att jag formligen trycktes upp mot fönstret och fick sitta där och lukta på alla smutsfläckar från folk som suttit och petat på rutan. Inte konstigt att folk får svininfluensan när man måste slicka i sig andras handmärken i lokalbussen, eller vad säger ni?

Nej, jag säger bara det, tacka vet jag smala människor och världen skulle vara betydligt bättre om alla var lika snygga som jag!

Nu måste jag kila, min massör kommer om tio minuter!

Puss och hej så länge och kom i håg att aldrig aldrig säga nej till sex med din karl, det är vägen till ett långt och lyckligt förhållande!


(Påminner ännu en gång om att alla inlägg med dagens hemmafru är helt och hållet påhittade från början till slut. Bara spontana infall av min konstiga och ironiska humor!)

OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTESÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUUUSEN TACK! =)

SKRIVET: 2009-10-16, kl 14:18:27 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Skriva bok?

Heej!

Har fått några frågor om vad det är jag riktigt skriver när jag säger att jag jobbar på en bok. Svaret på den frågan är att jag 2007-2009  (våren) gick en skrivarkurs i Stockholm, där målet var att komma igång med en egen bok. Har drömt om att bli författare ända sedan jag var 6 år och skrev min första saga, så därför gick jag kursen. Hann inte bli klar med boken under kurstiden däremot, så jobbar vidare på egen hand nu. Det är en psykologisk skräckstory, med en rätt komplicerad historia, men jag tror själv att det kommer att bli riktigt bra! =) Hinner tyvärr inte skriva regelbundet på den för tillfället eftersom jag har jobb och skola också, men en mening i gången bara så kommer man ju också framåt!

Vad gillar ni för typ av böcker?? ( ge gärna exempel på bra titlar =)

SKRIVET: 2009-10-16, kl 10:18:28 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Gårdagen i bilder!

 

I går firade vi W:s födelsedag. Med lasagne, grekisk sallad och chokladtårta + champagne och vin.

 

OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTESÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUUUSEN TACK!

SKRIVET: 2009-10-15, kl 08:44:38 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Morgonenergi!

 

Varje morgon i bussen på väg till skolan eller jobbet så lyssnar jag på musik som får mig på gott humör. Ett bra sätt att börja dagen på tycker jag. Favoriten är den gamla klassikern "Stronger" med Britney Spears. Tröttnar aldrig på den låten! Och snart kommer ju videon till hennes nya singel "3" också! Här nedan ser ni en officiell förtitt i form av ett foto. Tror det blir en bra video, eller vad säger ni?

 

 

 

Vilken låt lyssnar ni på när ni behöver lite extra energi?

 

SKRIVET: 2009-10-15, kl 08:26:46 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Födelsedagsfirande på gång!

Tjeeenare!

Oj oj, har en hel del att göra i dag men kul är det! =) Började dagen med att fixa frukost åt W, som fyller år i dag! Varm kakao, baguette med örtsmör i ugnen och yoghurt + müsli. Ska strax till min lägenhet med lite grejer och sedan 2 h till skolan. Tar med datorn också så jag förhoppningsvis hinner svara på lite kommentarer i dag. De jag inte hinner med i dag, tar jag i morgon! =) Lovar att svara iaf!

Vad gör ni i dag??OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTESÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUUUSEN TACK!

SKRIVET: 2009-10-14, kl 22:54:44 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Gonatt pussgurkor!

( Bilden är från botaniska trädgården i Linz, Österrike där jag var i somras. )

 

Det blev inget Melrose Place, började svara på era kommentarer i stället =) Nu är det sängen som gäller, men var tvungen att slänga in ett sista inlägg för blev ännu gladare nu än i morse! Såg att statistiken har skjutit i höjden och jag har haft fler besökare i dag än någonsin tidigare! Otroligt kul att se! STORT TACK! =)

 

Sov så gott nu allihopa!

 

Kramar! =)

SKRIVET: 2009-10-14, kl 21:54:14 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Nu blev det kvällen ...

Hallojs!

Har just kommit hem från tortillas + gräddtårta hos min pojkväns mamma. Riktigt mumsigt kan jag säga er, hoppas ni ätit något minst lika gott i kväll! =) Har varit en lång dag, så tänkte bara ta det lugnt en stund och kolla " Melrose Place " ( den nya versionen - rekommenderas starkt! =). Så måste jag ju bara visa er den ... *host* ... snygga väskan som jag gjorde på jobbet i dag. Jobbar med barn och ungdomar på en fritidsgård och i dag var det färgtryck på väskor som gällde ...

 

Tadaa! Värsta nya Fendi, eller vad säger ni? *haha*

 

I morgon fyller W 24 år och jag är helt upp i varv över det. Älskar verkligen födelsedagar, att planera och fixa! Däremot gillar jag INTE att försöka komma på bra presenter att köpa. Är jättedålig på det. Men hoppas det blir en bra dag i morgon nu. Kan inte avslöja någonting här ännu, men ni får se senast på fredag hur det blev! =)

 

OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTESÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUUUSEN TACK!

 

SKRIVET: 2009-10-14, kl 15:35:10 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Fullspäckad dag!

Heeej allihopa!

Oj vad glad jag blev i dag när jag vaknade och såg att jag fanns med på aktivast-listan! =) Sedan blev jag irriterad när det inte funkade att logga in för mig så att jag kunde svara på alla era fina kommentarer. Steg nämligen upp jättetidigt i dag för att hinna med det före jobbet ( bloggnörd, vaddå? =P ). Hursomhelst, så har jag nu varit i jobb från 11 och slutar om en halv timme. Då bär det av raka vägen hem till min pojkväns mamma där vi ska äta tortillas (om jag förstått saken rätt). Det är en av mina absoluta favoriträtter, så jag hoppas det blir det! =) Därför blir också bloggen tyvärr lite lidande i dag, men ni sätter verkligen guldkant på dagen med era kommentarer! Lovar att svara på dem så fort jag bara hinner! =)

Vad har ni hittat på för kul i dag? =)

Kraaam på er allihopa!!


OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTESÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUSEN TACK!

SKRIVET: 2009-10-14, kl 10:03:27 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Gooomorron mina vardagslunkare!

Alltså min man är verkligen ett sexdjur. Ni skulle bara veta. Oj oj, han ska ha sex minst fem gånger om dagen och ni vet ju att som god fru så ställer man förstås upp. Män är så simpla av sig vet ni så ställer man inte upp på precis allt de vill, så söker de sig till någon annan. Och otrogen vill man ju inte att han ska vara, eller hur?

Jag har till och med låtit inreda en sexkammare intill sovrummet, där allt sexigt man kan tänka sig finns. Min man har lite konstiga idéer ibland och jag vill förstås tillfredsställa honom på allra bästa sätt. Själv är jag väl inte så förtjust i sex, men det är ju inte det som är grejen. Vill han ha en orgasm, så ger jag honom det – sedan är det inte så viktigt om jag själv gillar det.

Vad ska ni göra i dag då? Jag ska till gymmet och träna. Jag tränar två pass om dagen, sju dagar i veckan. Därför är jag så snygg också! Älskar verkligen att träna, så det finns inte en chans att jag skulle hoppa över det. Ja och sedan kommer Augusta hit också, min allra bästa väninna. Hennes man har just lämnat henne – kan ni fatta vilken katastrof? Hon har ingen aning om vad hon ska ta
sig till nu resten av livet. Jag är faktiskt lite rädd att hon ska hitta på
något riktigt dumt ...

Men, nu måste jag rusa! Vi hörs snart igen!

Puss och kom ihåg att aldrig äta mer än ett stort mål mat om dagen, så håller
du dej platt om magen!( Vill påminna er ännu en gång om att alla inlägg med Dagens Hemmfru är totalt påhittade, och bara infall av min konstiga och ironiska humor. )

 

OM NI GILLAR MIN BLOGG SÅ KAN NI VARA JÄTTESÖTA OCH RÖSTA PÅ MIG (nr2) SOM VECKANS BLOGG HÄÄÄR! =) TUSEN TACK!

SKRIVET: 2009-10-13, kl 14:21:22 | PUBLICERAT I: TV & Film

Ensam mamma söker

Har inte kollat på Ensam mamma söker under tidigare år, men den här säsongen kollar jag. Vad tycker ni om programmet? Själv tycker jag det är underhållande (bara för att i grunden är det rätt patetiskt) och följer det som sagt varje vecka men samtidigt fattar jag mig inte på de här kvinnorna egentligen. Jag menar om man vill hitta kärleken så är det väl knappast rätt sätt att göra det i TV med X antal mediekåta karlar som man dejtar i tur och ordning??

Tänker på vad deras barn riktigt tycker också, när det bor en massa män i huset och de vet att en av dem ska deras mamma välja till ny pappa?? Och tänk er bara att ena natten sova med en karl och tycka att "ooooj vaaad myyysigt vi hade" och sedan nästa natt sova med en annan? Skulle ju kännas helkonstigt och nästan lite ... slampigt ...

The things you do to get famous ... Vad säger ni och kollar ni på programmet??
Om ni gillar min blogg kan ni vara jättesöta och rösta på mig som Veckans blogg HÄR! (nr2)

SKRIVET: 2009-10-13, kl 09:49:49 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Kyligt och mörkt...

Heeej på er!

Sitter i skolan och hinkar i mej cola och försöker vakna. Har just haft spanskaprov, vilket inte gick så bra direkt men ändå bättre än jag trott. Har inte hunnit lägga ner någon tid alls på att plugga på det, så kan inte ta provet så allvarligt heller.

Har märkt på senaste tiden att jag blivit jättenegativ. Fattar inte varför. Tidigare hade jag en " it is what it is-get over it and make the best of it-attityd, " men nu stressar jag upp mig för en massa småsaker hela tiden. Får skärpa mig nu och inse att det inte är hela världen om tentorna går dåligt - kan alltid skriva om dem. Och visst, det suger att bo i Finland och ha mörka kalla morgnar, men läget är som det är och jag har inte råd att flytta söderut just nu så då får jag väl bara hitta det positiva i att det är kallt. Som att jag inte behöver svettas ihjäl genast jag går ut ... Nej, hädanefter blir det att jobba på att få tillbaka den där positiva attityden jag hade i våras och sluta gnälla över allt möjligt konstigt och i stället göra det bästa av det! =)

Se nu till att ha en underbar dag allihopa!

Och kom ihåg att rösta på mig HÄR som veckans blogg. (Nr2) TACK! =)

SKRIVET: 2009-10-13, kl 09:04:18 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Tusen tack!


Tack snälla för alla

era fina kommentarer!

Blir jätteglad när jag läser dem!

Ha en toppenbra dag allihopa!

Kram!

SKRIVET: 2009-10-12, kl 17:41:43 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Veckans Blogg?

Nu blev jag glad! Är nominerad till Veckans Blogg hos Londonflickan. Så om ni gillar min blogg så kan ni vara jättesöta och rösta på mig HÄR!

Tuuusen tack! =)

SKRIVET: 2009-10-12, kl 14:35:55 | PUBLICERAT I: TV & Film

Filmtips!Har just skrivit en lång och tråkig grammatiktent, som var lätt men tog lång tid eftersom jag var tvungen att skriva så långa förklaringar ...

 

Jag verkar inte heller vara den enda som har mycket plugg på gång just nu och för att ni ska kunna balansera allt tråkigt plugg med lite roligt också, så tänkte jag tipsa om en film. Bloggaren Debbie påpekade här om dagen i en kommentar att man inte kan få för mycket av feelgood-filmer och jag håller med henne!

Så för att ni inte ska dö med näsan i skolböckerna - ta en liten paus och kolla på filmen The Ugly Truth! Den är hur kul som helst och vem gillar inte Katherine Heigl? Filmen är i och för sig väldigt förutsägbar, men lättsmält underhållning och det är precis vad man behöver för att vila hjärncellerna och vässa skrattmusklerna!

Enjoy!

SKRIVET: 2009-10-12, kl 09:52:05 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

En kanonbra helg!
Gooomorron!

Har just kommit till skolan (30 min senare än jag tänkt, men sånt är livet). Skriver ut gamla tentfrågor som bäst och ska snart ha grammatiktent. Sedan ska jag träffa en kompis på stan och så ska jag hinna läsa på nästa veckas politiktent också.

Hade en suveränt bra helg! Lugn men hann ändå fixa en hel del skolarbete. Firade 6 månader med min pojkvän i går, så drack skumpa och åt paj med vaniljglass till. Det är en rätt stor grej för mig eftersom jag tidigare inte var någon relationstyp direkt. Eller kanske jag var det, men som mina vänner brukade säga: " Lina, du har alldeles för höga krav! " Jag och en kompis brukade skoja om att vi var de eviga singlarna som skulle sitta med en margaritha i en hand och en dildo i den andra när vi var 40 och alla andra var gifta och hade hus och barn - typ =) Men jag har absolut ändrat åsikt om den saken, det är otroligt härligt att ha någon! =) Och har insett att det kan vara bra att ha lite höga krav ibland och inte bara rycka tag i första bästa - blir mycket bättre då tror jag i slutändan.

Hur var er helg?


 

 

SKRIVET: 2009-10-11, kl 17:30:20 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Glaaad!

 

Essän är färdigskriven och jag kan andas ut lite. Nu får den vila en vecka innan jag kollar på den en sista gång och skickar in den till min kära lärare. Har just tagit ut paj ur ugnen nu och skumpaflaskan ska jag lägga på kylning för kvällens filmstund ...

SKRIVET: 2009-10-11, kl 14:07:39 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Pluggar ännu lite till ...

 

Tjingeling!

Sitter här med näsan i journalistikböckerna och mina anteckningar. Har skrivit 2 av 4 sidor på väldigt kort tid, så det går framåt. Skriver vad som helst bara och hoppas jag blir godkänd åtminstone ...

Hade mysig hemmakväll igår med chips, dipp och godis framför Titanic. Evigheter sedan jag hade sett den filmen och den var fortfarande lika bra! Helt klart en av de bästa filmer som någonsin gjorts! Eller vad tycker ni?

Hur är läget med er i dag då?

 

Här om dagen fick jag paket. Det visade sig vara ett par örhängen + choklad som mina morföräldrar köpt på deras resa i Slovenien. Älskar sådana överraskningar! =)

SKRIVET: 2009-10-10, kl 18:53:04 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Mumsiga scones!

 

Mina scones blev som vanligt hur goda som helst. Det är absolut det bästa recept på scones jag hittat! Hur mumsiga som helst och inte söta som engelska scones utan lite mer hälsosamma. Här är receptet, det är jättesnabbt och hur enkelt som helst:

 

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 fint rivna morötter

75 g smör

2 dl mjölk

 

Blanda de torra ingridienserna. Smält smöret en aning och blanda sedan ner det också. Tillsätt de rivna morötterna och mjölken och rör om tills det är en kladdig smet. Bred därefter ut degen i en långpanna. Grädda på 175 - 200 grader i ca 15 min och skär sedan brödet i rutor.

 

Själv brukar jag göra dubbelsats, brukar funka bäst så.

 

Bon appétit! =)

SKRIVET: 2009-10-10, kl 14:45:19 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Halllooo där!

Underbara jag är tillbaka igen. Har haft fullt upp hela veckan med shopping, en snabbvisit i New York och så har min käre son Maximilian varit ovanligt busig och jobbig. Nu i dag har jag haft problem med min städerska. Herre gud vad IQ-befriad hon kan vara! Jag älskar verkligen att ha någon som städar, tvättar och stryker åt mig ( fattar allvarligt talat inte varför inte alla har en sån?? ), men eftersom jag betalar en hel del för att få allt gjort så vill jag att det ska göras ordentligt! Eller hur?

I dag skulle hon stryka all tvätt. Och jag tycker att man ska stryka ALLT. Disktrasor, baddräkter - you name it! Jag vill att allt ska vara perfekt hemma hos mig och ingen ska kunna komma och säga att de hittat minsta lilla skrynkla någonstans! Hur som helst så har min dumma städerska råkat stryka min nya baddräkt så att det gått hål på den! Jag menar, ett stort jäkla hål mitt på magen! Kan ni fatta?? Vem är så korkad att den inte ens klarar av att stryka ordentligt? Nej, det blir att ge henne sparken, helt klart.

Hon kan få ta med sig min choklad som jag fick av en väninna i New York. Hon är så tjock redan att alla kalorier i världen inte skulle märkas någonstans på henne! Men jag själv tänker inte riskera min ursnygga platta mage för lite choklad. Usch, förstår mig inte på människor som vräker i sig en massa godis. Tänker de inte alls på hur de börjar se ut sedan???

Nu ska jag göra mig klar för en middag vi ska på hos grannarna i kväll. Har specialbeställt en klänning från Gucci som är helt uuuunderbar!

Tjingling och puss allihopa, hoppas ni inte har alltför tråkigt ikväll och kom ihåg att aldrig äta annat än frukt före lunch om ni vill slippa få bilringar!


( Vill ännu en gång påpeka att inget av inläggen med Hemmafrun är verklighet. Bara min konstiga humor som hittar på historier! Själv är jag 22 år och är varken gift eller har barn och är tyvärr än så länge fattig studerande. Dessa inlägg bör INTE tas på allvar! )

SKRIVET: 2009-10-10, kl 14:07:37 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Älskar lördagar!

Vem gillar inte när det är helg? =) Tog en härligt lång sovmorgon och nu har jag just tagit ut nybakade scones ur ugnen. Men sedan blir det att ta tag i pluggandet igen...har ingen lust med det direkt... Har suttit och svarat på era fina kommentarer i någon timme nu, eftersom jag inte hunnit göra det de senaste dagarna. Blir jätteglad varje gång jag läser dem! Har inte hunnit svara på alla ännu, men om en stund så fortsätter jag. Måste bara börja skriva på en essä nu om journalistens roll i samhället ... spännande? NOT!

Vad gör ni i dag då?

SKRIVET: 2009-10-09, kl 19:34:23 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

YES!

Shit vad glad jag blev i dag när jag prövade en av mina klänningar och insåg att jag gått ner en hel del i vikt den senaste månaden! För en månad sedan kom jag nämligen inte i den klänningen och i dag passade den perfekt! =) Hur bra är inte det? Så mitt viktmål för julen kanske är inom synhåll ändå? =)

Så ... nu har jag varit ute och promenerat, sååå då får jag väl unna mej lite godis, eller hur?

 

Luuuugn, jag tänker inte vräka i mig alltihop! =P


Nu blir det del 2 av veckans serier - ANTM säsong 13, vampire diaries och supernatural säsong 5! =) Det är härligt att vara ensam hemma och man kan ju inte plugga heeela natten heller? Det är trots allt fredag! =)

SKRIVET: 2009-10-09, kl 17:00:43 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Dagen i bilder!

Nu sitter jag hemma och känner mej helt slut. Har studerat flitigt till tentorna i skolan hela dagen och hann en sväng till lägenheten min också för att fixa lunch och vattna blommorna och sånt. Radioövningen gick som tur bra, lärarna tyckte bara att jag hade lite för sjungande röst - måste göra den mer monoton om den ska passa radionyheter. Men jag har ändå inte tänkt börja läsa nyheter där, så tar det inte så hårt ...Min pojkvän har turen att få gå på snapssittning med fin mat och hela köret i kväll. Själv är jag fast med dessa två böcker - spanska och journalistik. Jag läser spanska på finska fast jag inte ens är finskspråkig ...Min outfit för dagen - tröja från Gina, jeans och halsband från H&M, stövlar från DinSko. Och sedan så är jag smått beroende av fejk cola light - särskilt när jag pluggar! =)Just nu är hösten som vackrast ( om man inte räknar med vissa regniga dagar och alla mörka sega morgnar ), alla träd är otroligt färggranna. Me like!

SKRIVET: 2009-10-09, kl 07:36:15 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

God morgon från radion!

Hej på er! Sitter i skolan och är nervös, för vi har radioövningar för första gången. Vi har alla skrivit varsin radionotis som vi nu i tur och ordning ska läsa upp i studion och därefter ska vi lyssna på och kommentera dem gemensamt i klassen ... Urk! Men får ju tänka att det är första gången och det kan bara bli bättre från och med i dag ...

Vad gör ni denna morgon? =)

SKRIVET: 2009-10-08, kl 09:26:00 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Hum-ti-dum-ti-dum

Sitter i skolan och försöker hinna blogga lite innan jobbet börjar kl 12. Ska försöka hinna och kolla efter en födelsedagspresent åt W före det också, så blir att börja sticka iväg nu ... Känns som att det är lite för mycket på gång nu, vilket leder till att jag låser mig istället för att bli så effektiv som jag behöver vara. Så hinner jag inte skriva på boken heller, vilket stör mig mest! Vill hinna få hälften av första utkastet färdigt till jul - åtminstone!

Men hursomhelst, jag ska alltså få åka till Stockholm den 25-26 oktober. Resan och boendet är betalt - huur bra som helst! Orsaken? Jag ska delta i en debatt i Kulturhuset =) Ska bli hur kul som helst!

Skriver mer senare i kväll - hoppas jag hinner. Måste läsa på tent och träna och hämta ett par stövlar som jag spanat in på DinSko! =)

Kram på er och ha en underbar dag!

SKRIVET: 2009-10-08, kl 06:10:58 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Gooomorron!

Har fått reda på något jättekul! =) Ska få resa gratis till Stockholm - resa och boende betalt och får stanna där två dagar. Ska bli hur kul som helst att åka tillbaka dit. Vad jag ska få göra där får ni veta senare, hinner inte skriva mer nu måste rusa!

Kram! =)

SKRIVET: 2009-10-07, kl 11:01:36 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Hur sjukt är inte det här!?

Jag fattar mig inte på den här typen Ragnar Bengtsson, 26 år, som försöker få sina bröst att börja producera mjölk! Han vill kunna amma sina framtida barn nämligen ... Vad är det här egentligen? Ska vi behöva bli så in i nordens jämlika att både kvinnor och män ska göra exakt samma saker? Går det inte bara att acceptera att vi ÄR fysiskt olika och menade för olika uppgifter? Herre gud säger jag bara, det här måste vara det löjligaste jag hört! Han kan väl försöka föda fram ungen då också?

Så, ska vi nu då alltså börja göra exakt samma saker och bli identiska? Jag vill genast testa på hur det är att ha sex som en karl ... det borde jag väl ha rätt till om han har rätt att som man amma ungar??

Vad tycker ni om det här?

Läs artikeln på Aftonbladet här!

SKRIVET: 2009-10-07, kl 08:38:32 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Ha en kanooonbra dag!

 

Nu ska ni ha en riktigt bra dag allihopa! Ska just springa i väg till bussen. Svarar på era kommentarer efter skolan - måste sitta kvar där typ hela dagen och läsa på tent så blir bra med uppiggande bloggpauser! =)

Kram!

SKRIVET: 2009-10-07, kl 07:22:52 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Ingen syn man vill vakna upp till ...

 

God morgon! Jag har nästan lust att ta tillbaka det jag sa i går om att hösten är en vacker tid. Bilden är tagen från fönstret strax efter att jag vaknat. Den ger inte särskilt mycket motivation att gå upp, eller vad säger ni? Det stormar och är allmänt äckligt väder och jag har tydligen glömt mitt paraply i min egen lägenhet på andra sidan stan ... Typiskt!

 

Men men, det är väl att göra det bästa av situationen ändå. Har bara 2 h skola i dag t.ex. och sedan ska jag försöka hitta ett par stövlar och ett par jeans. Får se. Hade tänkt springa runt hela stan på jakt efter födelsedagspresent åt min pojkvän i dag också, men tror det blir lördagens program. Får hoppas det är bättre väder då!

 

Vad ska ni sötnosar hitta på i dag då?

SKRIVET: 2009-10-06, kl 19:23:05 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Dagen i bilderHösten är ändå en rätt vacker tid, eller vad tycker ni?Jag är verkligen usel på att ta ego-pics =P
Satsade på ett knallrött läppstift, blå kavaj, stort halsband och sjömansrandig tisha i dag.Kortmaskinen i skolans cafeteria lade av i dag. Eftersom jag inte hade tid att springa runt och leta efter någon bankomat så blev det att rusa till närmsta butik i stället efter en räkmacka - inte världens bästa lunch direkt...Hittade äntligen en uniformsmönstrad kofta ( kavaj?) på H&M. Oj vad glad jag blev!

SKRIVET: 2009-10-06, kl 08:29:03 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Hello!

Hej på er!

Sitter i en av skolbibborna och printar kursanteckningar för fullt! Nu gäller det verkligen att börja läsa till tentorna ... Har en tent på svensk grammatik om en halv timme, oooerhört upphetsande, eller hur? =P Är jättetrött i dag, sov typ 5 h vilket inte är tillräckligt. Men var ju bara tvungen att se Hollywoodfruarna och eftersom jag inte har TV3 så måste jag vänta tills det finns ute på nätet ... Men bra avsnitt var det! Kollade ni på det?

Ska och handla efter skolan i dag, har insett att jag bara har sommarkläder typ. Behöver varma mysiga höstkläder nu och ett par stövlar skulle inte heller sitta fel! Så måste jag hitta en födelsedagspresent åt W som fyller nästa vecka ... Inte det lättaste, vad köper man åt killar egentligen som inte är alltför tråkigt??

Ha en underbar dag!
Och tack för alla era fina kommentarer, blir så glad så glad! =)
Kramar!

SKRIVET: 2009-10-05, kl 18:41:16 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

En tröttis, det är jag

 

Är hemma nu och försöker göra skolarbete. Inte motiverande direkt, men lika bra att få det gjort. Har varit en lång dag men allt har ändå gått jättesnabbt! Har just ätit två kanelbullar från i går - svårt att motstå! Och försöker nu hålla ögonen öppna så länge att jag får min presentation skriven. Den ska handla om något så härligt intressant som skiljetecken...gaaah!

 

Vad har ni gjort i dag då? Hoppas i alla fall ni har varmare väder än här, för det blåååser kallt!

SKRIVET: 2009-10-05, kl 10:03:10 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Stressigt

Heeej!

Sitter i skolan och kollar bloggar och surfar. Det är konstigt hur man ibland verkar stänga av när man blir stressad över saker som hopar sig! Har haft jättelugnt i skolan hittills, inga större uppgifter eller något och så PANG plötsligt bara så verkar allt komma på en gång. Okej, jag har 2-3 veckor på mig att fixa det mesta, men ändå. Har jobb också + att min pojkvän fyller nästa vecka så ska hinna fixa till det också ( fast det är bara ett nöje =)

Ska i alla fall snart på föreläsning, lunch här innan och sedan hem och fixa en presentation klar. Måste väl stanna i skolan och läsa på tentan vi har imorgon och så ska jag försöka hinna skriva på boken också. Men men, det löser sig nog. Får fiska upp den där självdisciplinen helt enkelt! =)

Ha en underbar dag allihopa!
Kram! =)

SKRIVET: 2009-10-04, kl 20:15:35 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

MUMSIGA BULLAR!

 


Det må låta som skryt, men i dag har jag råkat baka världens godaste kanelbullar!
Härligt saftiga med massor av underbar fyllning och lite knäckig yta. Skulle kunna äta ihjäl mig på dem! =)

SKRIVET: 2009-10-04, kl 11:45:15 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Världens sämsta väder!

Morning!

Vaknade till allvarligt talat världens sämsta väder - typ. Ööösregnar och stormar och är så grått att det nästan är mörkt ute =/ I tidningen står det att massor med hushåll är utan el också... Det blir nog att hålla sig inne i dag. Ska baka kanelbullar och det kan man ju inte bli annat än glad av eller hur? MUMS! Så blir det att läsa på kommande tentor och sånt också, men det tänker jag på senare, hehe =)

Vad är ert bästa recept på kanelbullar?

Ha en toppenunderbart bra dag alla!
Kraaam! =)

SKRIVET: 2009-10-03, kl 16:54:12 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Lördagsmys och simning

Hej på er alla!

Tänkte först betona att min serie med Dagens Hemmfru är totalt påhitt. Enbart infall av min konstiga humor =) Hoppas ni gillar inläggen i alla fall!

Har en del på gång den här helgen så är lite frånvarande här men svarar på era kommentarer sedan på måndag! Blir alltid glad när jag läser dem! =)

Har varit och simmat med min pojkvän i dag, så känner mej rätt öm i kroppen och nu fixar han middag och sedan blir det lördagsmys.

Vad har ni för helgplaner?? =)

SKRIVET: 2009-10-02, kl 16:27:21 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Hej på er darlings!

Alltså jag är verkligen skitsnygg. Det är inte klokt. Helt perfekt är jag! Har suttit en hel timme nu i kväll och bara tittat på mig själv i spegeln och förstår verkligen varför alla män är efter mig. Synd för dem att jag redan hittat Greger!

Jag har börjat använda botox i pannan nu. Det spelar ingen roll vilka hälsorisker det kan finnas med det, jag menar det är en hälsorisk att andas dagens smutsiga luft! Huvudsaken att vara vacker så länge man lever! =) Och DET är jag verkligen!

Varje morgon springer jag 10 kilometer och jag gymmar också varje dag minst en timme. Oftast 2. Sedan är jag noga med att regelbundet göra ansiktsbehandlingar och jag klipper håret och fixar naglarna så ofta jag bara hinner. Det är något varje vettig kvinna borde göra, jag menar man har inte RÅD att se sunkig ut. Men tyvärr så ser ju de flesta kvinnor helt bedrövliga ut.

Nå, alla kan väl inte vara snyggast i världen - som jag.

Nu ska jag i väg på middag med Greger. Vi behöver inte ha hand om vår unge det minsta i dag så då kan vi ha lite egentid tillsammans.

Puss och kom i håg att aldrig någonsin visa er utan mascara - sov med den på er om ni så måste!

SKRIVET: 2009-10-02, kl 10:41:31 | PUBLICERAT I: Bokhyllan

Boktips!

Just nu läser jag Ängel av sten, skriven av Carol O'Connell. Hittills verkar den riktigt bra. En lite annorlunda deckare. Så här står det på Adlibris om den:

" Efter att ha lämnat sin polisbricka i New York beger Mallory sig ned till Dayborn, en liten stad i Louisianas träskmarker. Inom en timme efter hennes ankomst har en man blivit misshandlad, vice Sheriffen fått en hjärtattack och en ung man blivit mördad. 17 är tidigare ägde här en fruktansvärd händelse rum, en brutal akt som för evigt ändrade hennes liv. Nu är hon tillbaka för att ta en mycket personlig hämnd. "

Har ni några bra böcker att tipsa om?

SKRIVET: 2009-10-02, kl 07:56:14 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Halloj!

Hur mår ni i dag? Jag vaknade rätt utvilad trots en natt full av konstiga drömmar - kanske blir trött sedan mot kvällen... Har ingen skola i dag i alla fall så sitter hemma och svarar på kommentarer och kollar era fina bloggar. Sedan blir det att fortsätta på nästa kapitel av boken innan jag sticker ut på en promenad. Försöööker verkligen komma igång med lite hälsosammare vanor =) Jag jobbar 17-21, men jag har världens bästa jobb, för jag hoppar in på en fritidsgård med riktigt trevliga barn och ungdomar. Så är mina kolleger i samma ålder som jag, vilket är toppen! PLUS att man får 15% högre lön efter kl 17.

Vad ska ni hitta på i dag?

SKRIVET: 2009-10-01, kl 07:08:55 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

1.10.2009

God morgon!

Så var det oktober igen. Märks verkligen att det börjar bli höst, ser skitkallt och ruggigt ut där ute. Blir att ta på sig koftan nu! Har inte hunnit köpa några vantar ännu, har tappat bort de andra, så kommer att frysa rejält. Men jag har en paus här på förmiddagen då jag tänkte gå till H&M och kika. Behöver en träningsjacka också. Sedan ska jag hem till mitt och luncha innan jag sticker iväg på jobb 12-16:30.

Hur mår ni i dag?

Måste hälla i mitt gröna te nu och sedan rusa till bussen - ciao!

Måste bara först säga TACK för alla era fina kommentarer! Jag svarar på dem alla i morgon bitti, och om jag hinner redan i kväll!

Kram på er! =)