SKRIVET: 2009-09-30, kl 21:38:14 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Godissugen!

Har ni märkt hur galet sötsugen man kan bli av att kolla bloggar? Skulle kunna äta ALLT just nu efter att ha sett kladdkakor, choklad, lösgodis, pizzor, muffins och allt möjligt annat gott ... så, mitt sötsug från i går har bara blivit värre nu, hehe =P

Om man försöker banta eller något är det nog ingen bra idé att blogga, åtminstone inte att kolla andras bloggar =) Men åtminstone så får man en massa tips om vad man ska baka och så, vilket är toppenbra!




Förresten så är jag på jakt efter världens absolut mumsigaste kladdkaka, gärna med fyllning! Någon som har recept att dela med sig av??

SKRIVET: 2009-09-30, kl 16:47:29 | PUBLICERAT I: Skrivhörnan

Skriver vidare

Oj vad bra det går att skriva i dag! Och om det går bra, så blir resten av dagen också helt suverän =) Gillar inte att slösa bort tid, så när jag satt på mediespråk i skolan i dag, så satt jag och skrev i stället för att lyssna på läraren. Jag vet, man får inte göra så, men när det är så otroligt tråkigt och simpelt det som läraren säger så vad ska man då göra? Lika bra att utnyttja tiden på något vettigt i stället. Som att förverkliga sina drömmar!

SKRIVET: 2009-09-30, kl 10:45:06 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Heeej!

Jag har varit på resa till Paris med min man, så därför har jag inte hunnit skriva de senaste dagarna. För Greger var det bara jobb som gällde hela resan, medan jag åkte limousin till Champs-Elysées och shoppade loss!

Har köpt helt underbara saker, mest kläder och skor. Tror det blev runt 10 000 euro på tre dagar. Oturligt nog så blev det problem med mitt kreditkort och jag var tvungen att använda Gregers.

Som tack för att han lånade ut kortet åt mig, bad han mig suga av honom när vi var tillbaka på hotellet. Och det ställde jag naturligtvis upp på. Det är otroligt viktigt att aldrig säga nej till sin man, oberoende vad saken gäller. I så fall kommer han genast att hitta någon annan som gör det. Då skulle jag förlora allt jag har så jag tycker det är ett billigt pris att betala för min fabulösa livsstil!

I dag ska jag bara ligga vid poolen och sola, vad gör ni för tråkigt då? Är i skolan? Jobbar?

Jag tackar verkligen alla högre makter dagligen för att jag är den underbara människa som jag är!

Puss och kom ihåg att alltid ha höga klackar så får ni sexiga ben som era män kommer att ääälska! =)

SKRIVET: 2009-09-30, kl 07:46:14 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

En ny och solig dag

Gomorron på er sötnosar!

Steg upp för en och en halv timme sedan och har ätit frukost, duschat och gjort mig klar för skolan. Tänkte hinna blogga och skriva lite här innan ett 4-timmars pass med mediespråk börjar. Av alla ämnen hittills måste det vara det tråkigaste och mest löjliga jag haft ... Kan i alla fall glädja mig med att det är soligt ute =) Så ringde det just på dörren och det var städerskan som kom ( ja ni läste rätt! ). Så nu är hon i köket och städar upp, vilket verkligen behövs. Det är dock inte vi själva som betalar henne utan det ingår i studentlägenheten som min pojkvän bor i. Han har ett eget rum i en delad studentbostad för två personer med gemensamt kök och badrum. Men känns ändå VÄLDIGT lyxigt att ha någon som städar åt en varje vecka ^^ Eller vad säger ni?

Vad ska ni hitta på i dag?

 

SKRIVET: 2009-09-29, kl 17:19:00 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Britney's nya officiella singel är här!

Nu har jag äntligen lyssnat på Britney Spears' allra senaste singel "3," som hade världspremiär för ett par timmar sedan på radio Z100!

Har räknat dagarna fram till i dag och längtade efter att få komma hem från skolan och leta fram den. Och den är precis så Britney-fabulous som man kunde vänta sig, lyssna HÄR! =)

Britney's officiella hemsida hittar ni HÄR

Vad tycker NI om låten?

SKRIVET: 2009-09-29, kl 12:55:25 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

KLÄNNING EFTERLYSES!

Någon som kan tipsa om ställen där man kan köpa billiga långklänningar ( från nätet ). Eller har någon en till salu? Stl 38-40. Det ordnas riktigt fin fest här på skolan om en månad och behöver en lång fin klänning tills dess...

SKRIVET: 2009-09-29, kl 08:56:49 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Gooomorron!

Halloj på er allihopa!

Sitter i skolan och försöker hinna blogga lite före nästa föreläsning. Har just haft spanska och nu blir det mediespråk...en språkvetare kommer och föreläser om grammatikaliska fel som journalister ofta gör...verkligen INTE intressant =/

Hur är det med er i dag då? Har ni märkt hur mörkt det har börjat bli nu redan? På kvällarna är det nästan mörkt redan kl 8 och på morgnarna är det segt till tusen att gå upp när det är alldeles svart ute... *vill ha sommar igen*

Nu måste jag rusa!
Kommentera flitigt och ha en underbar dag! =)

SKRIVET: 2009-09-28, kl 21:58:42 | PUBLICERAT I: Bokhyllan

Kolla in Janet Evanovich!

Sitter uppe och skriver här sent på kvällen och kom att tänka på en bra hemsida för alla er skrivsugna. Det är författaren Janet Evanovich's sajt, där hon bland annat delar med sig av en massa bra skrivtips och svarar på frågor om skrivande. Eftersom hon är en bästsäljande författare så kan det löna sig att ta till sig en del av tipsen =) Kolla in sidan här! Evanovich's böcker om Stephanie Plum är förresten riktiga personliga favoriter. Särskilt de första i serien, de senare börjar dock bli rätt tjatiga. Språket är inte det mest proffsiga i dem, men handlingen är hejdlöst rolig. Det händer hela tiden något och det är humor på toppnivå!

SKRIVET: 2009-09-28, kl 21:42:29 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Vinn en plattång!


Jag är med och tävlar om en suveränt bra plattång från Braun! Kolla in tävlingen ni också för hela 2 personer vinner första pris och sedan finns det ännu ett 3-5 pris också, bra va? =)


TÄVLA HÄR!

SKRIVET: 2009-09-28, kl 21:09:41 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Helgens bilder

Det blev lyxig lunch på ett ytterst spartanskt matbord ( upp - och nervänd flyttlåda ). Men mysigt ändå med räkpaj, skumpa och sallad.

Efterrätt: Honungsglaserad ananas med vaniljglass och chokladsås - MUMS!

På kvällen blev det snapssittning!

En bra helg helt enkelt! =)

SKRIVET: 2009-09-28, kl 12:02:37 | PUBLICERAT I: TV & Film

TBL slutar?!

Läste igår kväll att de redan tänker lägga ner en av mina nya seriefavoriter: The Beautiful Life! Undras om det verkligen stämmer? Tycker att de verkar ha satsat rätt hårt på serien med Mischa Barton som skådis och Ashton Kutcher som producent...men men, har de för lite tittare så har de väl...synd bara att lägga ner redan efter 2 avsnitt! Fast det förstås, om man jämför serien med nya Melrose Place, så är den helt klart i underläge...

SKRIVET: 2009-09-28, kl 09:12:06 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Måndag

Halloj! Mycket på gång så bloggen blir lite lidande... Fick liiite sovmorgon i dag och så börjar jag skolan först kl 13 så försöker fixa undan lite hemuppgifter nu på förmiddagen. Bilder från helgen kommer snart och jag hoppas ni har det bra allihopa!
Hörs senare!
Kram! =)

SKRIVET: 2009-09-26, kl 12:58:19 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Hello!

I dag tar jag det rätt lugnt. Började morgonen med en härlig frukost av frukter, nötter och en skiva kokt kalkon, som min kock fixade. Jag förstår inte hur någon kan leva utan en egen kock?! Det är helt underbart att ha någon som fixar all mat åt en!

Sedan stack jag till gymmet och yogade. Det är verkligen världens bästa gym, med bastu bubbelpool massör hälsdrinkar och en massa annat lyxigt.

Min son skickade jag iväg med nannyn till lekparken för en stund sedan. Han är fem år, heter Maximilian och är hur söt som helst! Jag försöker hinna se honom en gång om dagen, vanligtvis på morgonen. Det är inte bra för barn att bli för fästa vid sina föräldrar. Herre gud, tänk er att jag skulle ha honom hängande efter mig när jag shoppar och går på bjudningar! Han skulle smutsa ner min Armani på direkten. Nej, det är mycket enklare att låta nannyn ta hand om honom. Jag köper en massa presenter åt honom istället.

Det var dessutom Greger som ville ha barn, inte jag. Men som en god hustru så gick jag med på att bli gravid. Min man är trots allt 46 år så vem vet hur länge till som hans spermier funkar.

Det värsta med att få barn är alla extrakilon. Fy sjutton vad jag fick svälta för att få bort dem! Tro mig, det är det enda sättet och alla som säger att de fått tillbaka figuren genom amning och barnvagnspromenader LJUGER!

Oj vad klockan är mycket nu! Måste rusa iväg och shoppa lite kläder nu.

Puss och kom ihåg att ett snyggt yttre är vägen till verklig lycka!

SKRIVET: 2009-09-26, kl 08:50:11 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Anna Anka är cool!

Folk må vara irriterade på henne, men jag börjar hålla med henner mer och mer här...

SKRIVET: 2009-09-26, kl 08:28:09 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Morning sunshines!

Är effektiv i dag, har redan slängt i 2 tvättar, dammsugat och fört ut en del kartonger som fortfarande stod i ett hörn. Så har jag fixat salladen tilll lunchen också - annars tänkte jag göra räkpaj. Min pojkvän tar med skumpan, så vi tänkte lyxa till det lite. Tror man behöver göra det ibland. Särskilt när båda har mycket på gång med allt möjligt annat också.

Vad ska ni hitta på för spännande i dag då?

SKRIVET: 2009-09-25, kl 22:27:49 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Gonatt!

Nu har jag varit på jobb nio timmar och före det var det intervjuövningar i skolan som gällde. Har inte hunnit skriva på boken i dag och ser inte ut att hinna i morgon heller. Får se. Blir att stiga upp rätt tidigt, typ 8, för att hinna tvätta och städa upp här ( blir tokig när det är så stökigt och allt är huller om buller och ofärdigt! ) och så har jag lovat min pojkvän att jag ska fixa lunch ( vanligtvis är det han som står i köket - han lagar världens godaste pasta carbonara bland annat =). Sedan i morgon kväll är det studentfest på en av studentföreningarna som gäller - snapassittning blir det. Ska bli jättekul! =)

Hoppas ni har haft en bra dag?
Sov så sött nu allihopa så hörs vi i morgon!

SKRIVET: 2009-09-25, kl 08:26:25 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Nu sticker jag till skolan!



SKRIVET: 2009-09-25, kl 07:38:23 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Gårdagens bilder

Malin och Minna har kul =)

Jag och Jens ( som för vinkännar-minen =P )

Ost och salta kex = MUMS!

Trevligt trevligt!

 

 

 

SKRIVET: 2009-09-25, kl 06:58:33 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Goood morning!

Kom just precis hem, hade en jättekul kväll igår. Vinflaskor och vinboxar stod uppradade och ett långt bord var dukat med olika ostar och salta kex - och det var bara att ta för sig! =) Trevligt folk var det där också, så kunde inte ha varit mycket bättre. Sedan fick jag ett av mina spontana infall och tog bussen hem till min pojkvän, sov där, steg upp 6:30 och satte mig på bussen hem igen för att hinna fixa lunch till jobbet och göra mig i ordning för skolan och sånt. Är gaaanska så seg, så det blir att dricka mycket kaffe i dag!

SKRIVET: 2009-09-24, kl 19:05:32 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Ost-och vinkväll!

Nu är jag fixad och klar för ost-och vinkväll. Skippa de föreningsmötet som var tidigare ikväll, för har haft så mycket på gång i dag och det kommer alltid fler möten. Är nu återinstallerad i min lägenhet och ska bo här åtminstone till söndag, möjligtvis fram till nästa helg. Blir inte alltför sent ikväll eftersom jag har skola imorgon bitti och sedan jobb 13-21, men får hoppas det blir kul i alla fall! Ost och vin är ju aldrig fel =)

Vad gör ni i kväll?

SKRIVET: 2009-09-24, kl 16:33:25 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Heej sötnosar!

I'm back! Och gud vilken stressig dag det här är. Jag steg upp redan kl. 7, för min massör skulle komma 7:30 och tror ni inte att han var försenad? Hela tio minuter!

Så jag gav honom sparken.

Det är inga problem att hitta en ny het massör. Frågade runt på barbecuen som min vän Amelia ordnade i dag vid lunch och alla hade tips på bra massörer. Så det fixar sig!

Barbecuen ja. Den var bara för oss kvinnor, eftersom alla våra män jobbar till sent på kvällarna. Det är så härligt när ingen av oss behöver bry sig om barn och sånt, för alla har vi nannys och kan därför träffas jätteofta.

Amelia hade anlitat en helt underbar cateringsfirma och maten såg helt fantastiskt god ut! Har ingen aning om hur den smakade däremot, för kan verkligen inte riskera min figur för några chicken wings. Amelia börjar dessutom bli lite mullig hon. Så hon får se upp så hon inte blir jättefet snart! Som t.ex. en kvinna jag såg på TV en gång. Hon jobbade med att visa upp sin bautastora rumpa på nätet och den var alldeles FULL av gropar.

Blir spyfärdig bara jag tänker på det.

Hon kan verkligen inte vara lycklig med det utseendet. Inte som JAG. Herre gud ja, jag menar vem skulle vilja gifta sig med henne??

Nej, nu måste jag kolla så att städerskan dammar alla golvlister ordentligt.
Hörs i morgon igen!

Puss my darlings och glöm inte att skippa middagen så slipper ni få celluliter!

SKRIVET: 2009-09-24, kl 10:13:37 | PUBLICERAT I: TV & Film

Favoritserierna

Jag har börjat kolla på alldeles för många serier nu på sistone, har jag märkt. Dilemma när de är så bra och man fastnar så lätt =) Favoriterna just nu är:

The Beautful Life

Det nya Melrose Place

The Vampire Diaries och Supernatural

90210

SKRIVET: 2009-09-24, kl 10:05:26 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Mycket på gång

Tjingeling!

Har varit på spanska och kom till min lägenhet för en stund sedan. Det var väckning 06:15 så är aningens trött i dag, men hinner inte tänka på det. Har ännu inte fått i ordning lägenheten, eftersom jag dessutom bor hos min pojkvän för det mesta, men nu har jag ett par timmar ledigt innan nästa föreläsning så passar på och städar upp lite här. Och så blir det en hel del kaffe och lite skriverier också. Senare ikväll ska jag på möte med en av studentföreningarna här och direkt efter det så ordnar samma förening ost - och vinkväll. Ska bli jättekul! =)

Hur mår ni i dag då?

SKRIVET: 2009-09-23, kl 18:00:38 | PUBLICERAT I: Dagens Hemmafru

Dagens Hemmafru!

Jag heter Mirabella af Klingenberg och kommer att gästblogga här om mitt helt fantastiska liv. Är 28 år och gifte mig med min drömman Greger för fyra år sedan. Han är helt otroligt framgångsrik och tjänar flera miljoner om året. Är inte riktigt säker på exakt vad han gör, något med fastigheter och sånt, men vem bryr sig – han älskar mig och har en massa pengar!


Nu kanske ni undrar vad jag själv gör och det ska jag tala om för er: Jag är hemmafru! Eller lyxfru som jag själv vill kalla det. Hemmafru låter så tråkigt. Jag ser bara en tant med krulligt hår och klänning från Myrorna framför mig. Så har hon förstås en massa skrikande ungar omkring sig som rycker i hennes förkläde och vill ha en massa mat.


Sådan är inte alls jag.

 

Jag har en unge i och för sig, men honom tar vår nanny hand om.


En lyxfru som jag är fabulous och jävligt snygg, om jag får säga det själv. Det måste jag vara, för hur skulle jag annars ha kunnat haffa en miljonär? Det finns bara ett sätt att lyckas här i livet – var snygg och smal ( bantning är regel nummer ett! ) och se till så du tillfredsställer din man på alla plan. Då köper han bilar och diamanter åt dig! =)

 

Skriver snart mera om mitt underbara liv. Kom ihåg att det här bara var en kort introduktion!

 

Ska på barbecue med mina väninnor i morgon, kanske jag låter er hänga med!


Puss på er och glöm inte mascaran när ni går ut!

 

( OBS! Mirabella är påhittad! )

SKRIVET: 2009-09-23, kl 07:43:04 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Morgonens skrivpass

Har ingen inspiration att skriva i dag, men om man ska skriva en hel bok går det inte att bara förlita sig på inspriation direkt. Blod svett och tårar, som lärarna i Stockholm sa.  Försöker alltid skriva på morgonen eftersom det vanligtvis går bäst då - kanske så drogad av trötthet att jag inte tänker efter så mycket? Har druckit min andra kopp grönt te och ska försöka hinna plita ner några rader innan skolan. Det är mediespråk som står på schemat i dag, 4 timmar och sedan hem igen och baka räkpaj - i alla fall om jag fortfarande har lust med det efter skolan =P

Vad ska ni hitta på i dag?

SKRIVET: 2009-09-23, kl 07:18:59 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Färgglad höstmorgon


Jag har börjat tycka mer om hösten i år än jag gjorde förut. Kanske för att jag tillbringade så gott som hela sommaren i Österrike där de hade en ovanligt het sommar, så att jag nu uppskattar lite kyligare väder? Gillar däremot inte att det är mörkt när man vaknar, blir så seg och slö då ... Men höstmorgnar har en viss charm de också när solen stiger upp och tänder färgerna i alla träden! Eller vad tycker ni?

 

 

SKRIVET: 2009-09-22, kl 20:30:23 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Anna Anka äger!

...nästan i alla fall! =) Om det stämmer att hon drömmer om en egen TV-karriär är hon verkligen inne på rätt spår och hon gör mig ännu mer övertygad om att hon är en jäkligt smart kvinna som vet precis hur hon ska göra för att ta sig dit hon vill! Spela bimbo-bitch och säga saker som provocerar, det är ju så de flesta idag verkar ha tagit sig  in i kändisvärlden, eller hur?? Kan inte annat än lyfta på hatten för henne och önska att de skippar de två andra urtråkiga kvinnorna i showen som mest verkar otroligt blåsta...

Så, om Anna får sin egen TV-show, vem kommer att sitta bänkad och kolla?

SKRIVET: 2009-09-22, kl 20:26:13 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Ännu en dag i paradiset

Halloj där!

Har varit trööött idag, steg upp 6:15 och tog mig in till stan och skolan till kl 8:30 då min första föreläsning i spanska gick av stapeln. Jättekul att börja med det igen! Det som blir svårt är att alla föreläsningar är på finska...och även läroboken är på finska...och jag talar ju inte särskilt mycket finska...men det löser sig! =) Alltid kul med utmaningar!

Har inte riktigt kommit igång här på bloggen ännu, söker någon som kan fixa en snygg design? Naturligtvis inte gratis! =) Och så ska jag försöka få igång min kamera...hmm...

Har i alla fall varit en hälsosam dag i dag, med grapefrukt före frukosten, kyckling till lunch och mumsig räksallad till middag - får hoppas de nya vanorna håller i sig. Annars får jag väl cancer på studs snart med min diet av light cola och pop-corn och mackor och sånt...

Vad har ni pysslat med idag då?

SKRIVET: 2009-09-21, kl 15:24:30 | PUBLICERAT I: Bokhyllan

Juno och Juliet

Eftersom jag älskar att skriva så läser jag väldigt mycket också. Tror det är omöjligt att lära sig skriva bra om man inte också läser andra författare. Och varför skriva en bok om man inte är intresserad av litteratur?? En bok som jagt läser just nu är Juno och Juliet av Julian Gough. Den handlar om två unga systrar som börjar universitetet tillsammans. Det händer en hel del i boken och språket är också bra. Väldigt lättläst och rekommenderas till alla som gillar lite "yngre" böcker, där humor blandas med allvar och där det inte är alltför långa och tråkiga beskrivningar sida upp och sida ner...

SKRIVET: 2009-09-21, kl 13:30:33 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Anna Anka = bäst?

Vem kommer inte att sitta bänkad vid TV:n ikväll? Jag tänker i alla fall kolla Svenska Hollywoodfruar och håller med Anna Anka när hon säger att programmet enbart borde handla om henne. För vad är det egentligen för intressant med någon av de andra? Skrattar högt åt alla kritiska röster som höjs mot Anna. Hon vet precis vad hon ska säga för att provocera och få uppmärksamhet och trots att jag inte för en sekund håller med hennes åsikter, så måste jag ändå beundra henne. Hon har alltid drömt om den typ av liv hon har nu - och hon gick ut och skaffade sig det. Vem som helst som lyckas med det, måste vara stark och målmedveten. Hon är rätt cool, för hon säger vad hon tycker. Sedan skulle jag inte vilja ha det liv hon lever. Visst, jag tar gärna pengarna, kläderna och den vältränade kroppen, men jag vill ha ett eget liv också och inte bara leva genom min man. Dessutom vill jag ha en man som älskar mig för den jag är, även om jag ser risig och hemsk ut en dag och inte har lust med sex. Men alla är vi olika, eller hur?

En sak jag definitivt inte vill ha, är HENNES man...gammal gubbe...

SKRIVET: 2009-09-21, kl 13:19:00 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Fläskfeber?

Jag hade tänkt göra en hel massa i dag. Skriva flera sidor. Gå till bibban och hämta kursböcker. Till bokhandeln efter en spanskabok ( ska börja läsa spanska igen imorgon - wheee! ). Och vad händer? Jo, jag blir sjuk. Ligger hemma med huvudvärk, stegring, snuva och är allmänt yr och vinglig när jag står upp. Det blir sängen, TV och lite bloggpauser nu som då. Kan trösta mig med att vädret inte är det bästa det heller, grått och höstigt, så har ingen lust att gå ut. Får hoppas att det är vanlig influensa och ingen svininfluensa, hehe. Eller som det också kan kallas: fläskfeber och baconsnuva. ( Om man skrattar åt de namnen, som jag gör, så lär man i och för sig faktiskt ha drabbats av svininfluensa... )

Vad gör ni idag?

SKRIVET: 2009-09-21, kl 13:08:48 | PUBLICERAT I: Vardagsbubbel

Hej allihopa!

Välkommen till min skrivbubbla! Är en 22-årig tjej som heter Evelina. Studerar journalistik för första året i Helsingfors och skriver på en bok på sidan om. En av mina största drömmar har alltid varit att bli författare, så nu är jag fast besluten att förverkliga den och fortsätter på en story jag påbörjade under en skrivarkurs som jag avslutade i Stockholm nu i våras. Har bloggat tidigare, men inte riktigt haft motivation för det. Nu har jag länge haft lust att börja igen och eftersom jag har en hel del grejer på gång just nu, så har jag förhoppningsvis mycket att skriva om.

Hoppas vi ses snart igen! =)